Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Expert rekommenderar nybygge för Språkbadsskolan i Jakobstad

Från 2015
Språkbadsskolan i Jakobstad
Bildtext Arkivbild: Språkbadsskolan i Jakobstad

Språkbadsskolan i Jakobstad är trygg att använda de närmaste 2-3 åren med undantag för de två rum som är stängda. Konsultens slutrapport rekommenderar ändå nybygge framom en grundrenovering av fastigheten på sikt.

Slutrapporten blev klar på onsdag

Slutrapporten över konditionsgranskningen av Pursisalmi fastigheten där Jakobstads hela språkbadskomplex är placerat blev klar på onsdagen. Rapporten är gjord av DI Jukka Huttunen på företaget Ideastructura.

-Rapporten dömer inte ut skolan. Rapporten ger förslag till åtgärder som enkelt kan tillgripas och som gör skolan trygg och säker för 2-3 år framöver, säger bildningsdirektör Jan Levander i Jakobstad.

Konsulten rekommenderar ett nybygge framom en grundrenovering av fastigheten. Politikerna i Jakobstad måste i rask takt ta ställning till hur man vill ha det med skolnätverket i Jakobstad i framtiden. En rapport över skolnätverket kommer att bli klar i höst.

Två rum är stängda

Den svenska dagvårdsgruppen i fastigheten har flyttats till andra utrymmen eftersom två rum inte kan användas i fastigheten. Personalen som arbetar i de utrymmena har också drabbats av luftvägsproblem under det gångna läsåret.
Rummen kommer att hållas att stängda och genom undertryck kan inte heller luften från de utrymmena spridas i de övriga rummen i fastigheten.

Personal, föräldrar och allmänhet kallas till möte

Ett allmänt möte om Språkbadsskolan kommer att ordnas så snabbt som möjligt när tekniska verkets t.f. chef, Rune Hagström, återvänder till jobbet efter semestern nästa vecka. Till det mötet kommer också konsulten, Jukka Huttunen, att bjudas in