Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Karlsplan i Vasa snart redo för stjärnorna

Från 2015
Uppdaterad 13.08.2015 18:40.
Scenen för Wasa Open Air
Bildtext Scenen på Karlsplan började byggas på tisdag.
Bild: Yle/Roger Källman

Förberedelserna inför Wasa Open Air i helgen är i full gång. 3.500 biljetter är sålda till konserten med Isac Elliot och Robin på fredag och 11.000 väntas till Karlsplan på lördag då Alphaville och Roxette äntrar scenen.

Konsertpromotorn Kalle Keskinen är nöjd med biljettförsäljningen. På torsdag eftermiddag fanns bara 1 000 biljetter kvar till lördagens spelning.

För både fredag och lördag utlovar väderprognosen uppehåll och en temperatur på omkring 19 grader.

Publiken och Vasaborna kan vänta sig en del trafikstockningar bägge dagarna. I övrigt tror kriminalkommissarie Mats Sjöholm vid Österbottens polisinrättning att det kommer gå rätt lugnt till.

Mats Sjöholm, kriminalkommissarie vid Österbottens polisinrättning
Bildtext Kriminalkommissarie Mats Sjöholm.
Bild: Yle/Sara Bergström

- Vi har förberett oss och kommer att ha några extra patruller i jobb eftersom det är mycket folk samlade. Men största utmaningen blir trafiken. Några andra hotbilder ser jag inte.

Det är arrangören som i första hand ansvarar för säkerheten och för att trafiken ska löpa. Krutkällarvägen kommer att vara stängd mellan Strandvägen och Travgatan mellan kl 12 och 00 på fredag och 12 och 02 på lördag. Trafiken dirigeras på plats.

Problem med parkeringen

Det kan bli problem med parkeringen av bilarna.

- I första hand önskar vi att man inte kommer med bil eftersom Karlsplan ligger ganska nära centrum och antalet parkeringsplatser är begränsat, säger Mats Sjöholm. Parkering kommer att ordnas intill bowlinghallen och travbanan, liksom vid större fotbolls- och hockeymatcher.

Många ordningsvakter

Det är länge sedan det ordnades en så här stor konsert i Vasa. Efter att Rantarock lades ner för femton år sen och Rockperry för sex år sen har det varit tunnsått med konserter som samlar 10.000 besökare.

Arrangören Loud N' Live Promotions har kallat in fyrtio ordningsvakter till fredag och nittio till lördag, berättar producenten Arde Jokinen.

Fyrtio personer började bygga scenen på tisdag och området kommer att vara klart på torsdag natt, tror han.

Förberedelserna inför Wasa Open Air i full gång

1:17