Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Tubecon - Nordens största Youtube-tillställning

Från 2015
Tubecon Helsingfors.
Bild: Tubecon/Skärmdump

I morgon går Nordens största Youtube-tillställning av stapeln i Helsingfors. Det är alltså dags för Tubecon, men vad går riktigt evenemanget ut på? Vi listar fem saker du bör veta inför lördagens Youtubefest.

Lördagen den 15.8 ordnas Youtube-evenemanget Tubecon i Helsingforsarenan. Men vad går Tubecon riktigt ut på, och vad har man att vänta sig? Vi ger dig stenkoll i fem punkter.

1. Tubecon är allt vad du kan önska dig: en konsert, festival, mässa och torgträff i ett. Allt detta har du under samma tak och under samma dag.

2. Arrangörerna lovar en otrolig liveshow, meet&greets, paneler i olika genrer, tävlingar, livespel, galna intervjuer och, det bästa av allt, en vuxenparkering där du tryggt kan lämna dina föräldrar under tillställningen.

3. En viktig del av Tubecon är att det syns att tillställningen har planerats av vloggare från Finland som själva har fått välja och påverka programmet.

4. För vem är Tubecon då? Jo, för precis alla! Men ett intresse för Youtubevärlden kan ju vara ett plus.

5. Eftersom Tubecon också är lite som en festival kommer flera artister att uppträda på evenemanget, bland andra Isac Elliot, Musta Barbaari och Prinssi Jusuf.

För mer information klickar du in dig här, och om du vill värma upp för mässan/konserten/torgträffen kan du se på årets fiilisfilm inför Tubecon: