Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Antalet döda stiger efter explosionsolycka i Kina

Från 2015
Uppdaterad 13.08.2015 20:10.
Programmet är inte längre tillgängligt

I den kinesiska staden Tianjin letar man fortfarande efter saknade efter två kraftiga explosioner som inträffade på onsdagskvällen.

Åtminstone 50 personer har bekräftats döda och 700 personer har först till sjukhus, rapporterar kinesiska medier. Åtminstone 12 av dödsoffren är brandmän som har arbetat med att släcka branden.

Nyhetsbyrån Xinhua uppger att omkring 70 skadade är i kritiskt tillstånd. Många sjukhus i området blev snabbt överfulla och kunde inte ta emot alla som sökte vård.

En av dem som inte fick plats på det första sjukhuset var tioåriga Mei Xiaoya som hade skadat sin arm.

- Jag är inte rädd, jag har bara fått ett skrapsår. Men mamma skadade sig svårt, hon kunde inte öppna ögonen, berättar tioåringen för nyhetsbyrån AFP.

Händelseförloppet oklart

Explosionerna orsakades av en brand i en lagerlokal där man förvarade farliga ämnen, bland annat kemikalier. De kinesiska myndigheterna har ändå inte gett information om vad som orsakade branden.

Den kinesiska nyhetsbyrån Xinhua uppger att lagerlokalen ägdes av företaget Tianjin Dongjiang Port Rui Hai International Logistic. Kinesisk polis ska ha gripit flera av bolagets chefer.

Två väldiga eldklot lyste upp himlen och många invånare trodde att det var frågan om en atombomb eller en jordbävning. Explosionen uppges ha avbrutit trafiken i stadens hamn.