Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Fansen frågar Isac Elliot och Robin

Från 2015
Uppdaterad 15.08.2015 11:13.
Fansen ställer frågor till Isac och Robin
Bildtext Vi lät fansen ställa frågor åt Robin och Isac Elliot.
Bild: Yle/Petter Sandelin

Närmare hundra fans har köat i flera timmar (alternativt dagar) för att se sina favoriter Isac Elliot och Robin Packalen uppträda på en gemensam konsert på Karlsplan i Vasa. Vi lät dem ställa frågor till sina idoler och levererade dem direkt till Ikke och Robbe.

Fans
Bildtext Mila från Helsingfors och Jutta från Lahtis ställde kritiska frågor åt Robin och var snälla med Isac.
Bild: Yle/Petter Sandelin

Mila: Vad tycker du om vår röda bil?

Isac: Oj, oj! Den här röda bilen är legendarisk. Jag och min pappa brukar kalla den för röda faran. Den kör efter vår buss till varje spelning. Gänget som sitter i bilen byts ofta ut men det är alltid samma kusk. Den brukar köra helt fast i bussen så vår busschaufför är ofta orolig för att bromsa. Bilen är en legend men de skulle gärna få köra lite försiktigare, hälsar Isac med ett leende.

Mila: Varför är du så kommersialiserad numera?

Robin: Herregud vilka frågor! Det är andra människor som sköter den biten, inte jag. Jag koncentrerar mig på musiken och mina scenframträdanden.

Mila: Varför måste man betala för träffa dig i samband med Meet and greet?

Robin: Det är på publikens begäran vi börjat ordna avgiftsbelagda tillfällen att träffa mig. Många har funderat på liknande tillfällen där man betalar någon euro extra för upplevelsen. Ofta träffar jag fansen före mina spelningar. Ena halvan består av tävlingsvinnare och den andra halvan är sådana som betalat för träffen.

Jutta: Varför är biljetterna till dina konserter så dyra?

Robin: Det är svårt för mig att svara på det [skratt]. Vi försöker nog erbjuda det raka motsatta också. Jag gör en hel del välgörenhetskonserter och det är ofta gratis inträde.

En del fans kom ända från Norge
Bildtext Terese, Ida och Stina hade kommit ändå från Tromsö i Norge för att se Isac Elliot. Här är deras frågor.
Bild: Yle/Petter Sandelin

Terese: Vad är det godaste att äta med ketchup?

Isac: Det måste vara franskisar. Det går inte utan ketchup.

Ida: Hur vill du bo om tio år?

Isac: Om tio är är jag 25. Jag skulle gärna bo i Finland eller på något varmt ställe. Till exempel Los Angeles. Där regnar det ungefär tio dagar om året. Ett trevligt hus på ett fint område. Kanske jag skulle vara gift redan då? Och ha barn? Min mamma var 19 då hon fick mig. Så vem vet?

Stina: Har du en favoritplats i Norge?

Isac: Inte Oslo. Det är lite som Helsingfors. Jag har redan sett det. Jag skulle gärna bo i norra Norge som Tromsö. Den norska naturen är superfin. Alla fjäll och fjordar. En stad mellan bergen där man får norsk känsla.

Fans
Bildtext Elvira från Vasa behövde inte åka långt för att se sin idol Isac uppträda. Silja hade kommit ända från Ii.
Bild: Yle/Petter Sandelin

Elvira: Vad är det bästa med din lillasyster Ava?

Isac: Om hon inte skulle vara ok med det jag håller på med så skulle jag inte göra det jag gör. Hon stöder mig och klagar inte så mycket.

Silja: Vilken är den roligaste gåvan du fått av ett fan?

Isac: Jag får så sjukt mycket roliga saker. Jag fick en gång ett kylskåp som jag använder hela tiden då jag är hemma. Det är nog lite humor. Vem får ett kylskåp? Men jag har allt jag behöver. Ni behöver inte spendera era pengar på sånt.

De första fansen i kön
Bildtext Sofia Backholm från Vasa var nyfiken på vad Robin tycker om hängivna fans som ibland köar flera dagar för att se honom?
Bild: Yle/Petter Sandelin

Sofia: Vad tycker du om fans som köar flera nätter för att se dig?

Robin: Det är häftigt att fansen är så dedikerade. Det är deras hobby och de tycker om det och det glädjer mig.

Mer om ämnet på Yle Arenan