Hoppa till huvudinnehåll

Sport

FC Barcelona kan inte hålla tätt

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Messi fundersam när hans lag bara släpper in mål.
Bild: EPA/InakiAndres/AllOverPress

FC Barcelonas försvar agerar för tillfället allt annat än övertygande. Den spanska storklubben föll mot Athletic Bilbao i den spanska supercupen på fredagen med 0-4 och har nu släppt in åtta mål på 180 minuter fotboll.

I tisdags firade FC Barcelona segern i UEFA:s supercup, då man besegrade Sevilla efter förlängning med siffrorna 5-4. I drabbningen i Tbilisi tappade katalanerna en 4-1 ledning och vann först efter förlängning.

På fredagskvällen mötte Barcelona Athletic Bilbao på bortaplan i den första av två matcher i den spanska supercupens final.

Bilbaos Aritz Aduriz var på lysande spelhumör och satte tre av sitt lags fyra mål i en komfortabel 4-0 seger. Aduriz är den första att göra hattrick på Barcelona sen Diego Forlán lyckades göra tre mål år 2005.

Matchens behållning var ändå Mikel San Jose:s mål i den första halvleken, då han gjorde mål på halvvolley från en rejäl distans.

Barcelona hade ändrat en hel del i laguppställnignen från tisdagens match i Tbilisi, men trots förändringarna var det en besviken Luis Enrique som mötte pressen efter matchen mot Bilbao.

– Efter att ha spelat 120 minuter i tisdags var vi tvingade till förändringar, så är det bara.

– Fotbollen ett spel där det sker misstag, men vi har plötsligt gått från att ha varit ett lag som släpper in minst mål av alla till att vara ett lag som släpper in en massa lätta mål.

Returen spelas på måndag, men Enrique har inte gett upp. Ännu.

– Finns det något lag som kan vända detta så är det Barcelona.