Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lejonen får ny tränare – Rautakorpi ersätter Marjamäki

Från 2015
Uppdaterad 17.08.2015 14:49.
Jukka Rautakorpi
Bildtext Jukka Rautakorpi har tränarerfarenhet från både juniorsammanhang och KHL.
Bild: Yle

Jukka Rautakorpi ersätter Lauri Marjamäki som assisterande tränare i ishockeylandslaget.

Rautakorpi har en tid fungerat som ansvarig för lagidrott inom finländska olympiska kommitténs toppidrottsenhet. Trots jobbet som landslagstränare kommer han att fortsätta sitt tidigare jobb på toppenheten.

– Jag har en stor iver att träna och gentemot grenen. Jag väntar ivrigt på det nya jobbet, av spelarna är de flesta bekanta endera från juniorlandslaget eller SM-ligan. A-landslagets matcher börjar först i november, men tränarstabens arbete är redan i full gång under Jalonens ledning, berättar Rautakorpi.

Rautakorpi har tidigare tränat bland annat i SM-ligan, Allsvenskan samt i KHL. Dessutom har han erfarenhet av träning med juniorlandslagen.

Säsongen 2015-2016 består Lejonens tränarstab av chefstränare Kari Jalonen samt assisterande tränarna Jukka Rautakorpi, Ville Peltonen, Ari Moisanen och Marko Ojanen.

– Vi vill tacka Lauri Marjamäki som nu lämnar A-landslaget för ett fint arbete med Lejonen, kommenterar landlagets GM Jere Lehtinen.

Rautakorpi första valet

Enligt chefstränare Kari Jalonen var Jukka Rautakorpi förstahandsvalet då man började fundera på vem som skulle ta Marjamäkis plats. Jalonen är tacksam att Rautakorpi hade möjlighet att ta jobbet.

– Ett stort tack till olympiska kommittén för att vi fick med Rautakorpi, säger Jalonen.

Rollen oklar

Trots en diger meritlista är Rautakorpis roll i tränarstaben inte bestämd, men enligt Jalonen hjälper det verkligen till i spelargranskningen inför säsongen.

– Vi ska sätta oss ner så fort som möjligt. Framförallt får vi styrka vid spelargranskningarna. De kan han göra vid sidan av sitt jobb precis som jag och Jere Lehtinen.

– Vi har inte än diskuterat hur vi organiserar träningar, coachning i båset och annat, och det är inte heller bråttom med det. Huvudsaken är att vi fick Jukka till teamet så att vi kan börja planera saker så att vi är redo inför Karjalaturneringen.