Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Mållöst mellan BK-46 och Pallo-Iirot

Från 2015
Uppdaterad 18.08.2015 15:26.
Marko Heino, BK-46
Bildtext Marko Heino spelade mittback i BK-46 mot Pallo-Iirot.
Bild: Yle/ Patric Westerlund

Karislaget BK-46 och Pallo-Iirot från Raumo spelade en rätt trist fotbollsmatch på måndagskvällen på Karis sportplan. Matchen som ingår i fotbollens division 2, västra zonen, bjöd inte heller på alltför mycket fotbollsfiness.

Matchen slutade 0-0.

BK-46 hade några fler målchanser i matchen än motståndaren. Särskilt många var de ändå inte.

Också gästerna, som hela tiden spelar med nedflyttningshotet i bakhuvudet, hade ett par mållägen, men egentligen kom BK-målvakten Tomas Karike ganska lätt undan i matchen.

Pallo-Iirots två målvakter, Mikko Laaksonen i den första, och Panu Erama i den andra halvleken, antecknades inte heller för särskilt många parader.

Olycka

Redan i den tredje minuten inträffade en obehaglig kollission, där Pallo-Iirots vänsterback Matias Majapuro fick en så hård smäll mot huvudet att han miste medvetandet under flera minuter. Han krockade med en lagkamrat.

Det visade sig enligt tidningen Ilta-Sanomat att Majapuro hade svalt sin tunga. Hans lagkamrat Vasile Marchis var den som agerade snabbt och möjligen räddade Majapuros liv, skriver Ilta-Sanomat.

Från publiken sprang snabbt två-tre personer med medicinsk bakgrund till undsättning.

Om en stund var Majapuro på fötter igen och hämtades av en ambulans till sjukhuset för ytterligare vård. Hur allvarlig skadan är oklart.

Kamp på mittfältet

Var det sedan den incidenten eller någonting annat som gjorde att matchen blev rätt enformig, rentav trist, är svårt att säga. Så blev det i varje fall.

Valdrin Seferi, BK-46 och Stanley Ukwuoma, Pallo-Iirot
Bildtext Pallo-Iirots Sunday Okodugha och Faton Seferi, BK-46, i kamp om bollen.
Bild: Yle/ Patric Westerlund

Det mesta handlade om kamp på mittfältet, som också BK-tränaren Kalle Tallqvist uttryckte det efter slutsignalen.

- Vi borde nog kunna lyfta på vår egen nivå, då vi spelar mot ett lag som är nervöst och darrigt på grund av sin tabellposition. Det lyckades vi inte med i dag, sade Tallqvist.

Pallo-Iirot hör till de fyra till fem lag som för tillfället är mest hotade av degraderingsspöket i den västra zonen. BK-46 börjar ha sitt på det torra med tanke på division 2-spel också säsongen 2016.

Han var nöjd med sitt lags försvarsspel och konstaterade att matchen som helhet var jämn.

- Vi slår fortsättningsvis för många felpassningar. Vanliga, enkla passningar går för ofta fel. Alla spelare rör sig inte tillräckligt på plan, de söker sig inte till lediga platser på planen, sade Tallqvist.

Kämpavilja saknas hos vissa

Kalle Tallqvist anser också att det finns andra saker som vissa av lagets spelare kunde göra bättre.

- En del spelare har kanske inte den riktiga inställningen och kämpaviljan i alla matcher. Det har märkts speciellt då vi hamnat i underläge.

Tallqvist själv spelade 70 minuter. Hans inställning är det definitivt inget fel på.

- Jag har inte tillräckligt bra kondition. Därför var det bäst att jag bytte ut mig själv, sade han.

Mittbacken Lucas Mondino var bra

BK:s mittback Lucas Mondino spelade stiligt och säkert. Valdrin Seferi som inte fått så mycket speltid gjorde en riktigt bra match. Nicholas Brain kämpade sin vana trogen.

I gästernas lag var ligameriterade mittbacken Vasile Marchis klar etta. Likaså ligameriterade Sunday Okodugha gjorde en bra match. Okodugha spelade förövrigt några matcher för ESC i division 3 i fjol. Också Niklas Kuusio glimtade till på P-Iirots mittfält.

Publiksiffran enligt Bollförbundets matchprotokoll på nätet var 182 personer.

Sin följande match spelar BK-46 på söndag (23.8). Den matchen går mot grannklubben Salon Palloilijat i Salo.

Division 2, västra zonen: BK-46 – Pallo-Iirot 0-0.
BK-46: Tomas Karike, Christoffer Malmberg, Lucas Mondino (v), Marko Heino, Joakim Pihlström; Mergim Bushi (63 min Zakaria Kibona), Kalle Tallqvist (71 min Alysson Soares), Valdrin Seferi (84 min John Fagerström), Nicholas Brain (v); Elbasan Kabashi; Faton Seferi.
Pallo-Iirot: Mikko Laaksonen (46 min Panu Erama); Matias Majapuro (9 min Eetu Seppänen, 87 min Aake Rapala), Tuomo Ruotsalainen, Vasile Marchis, Antti Horjanheimo; Niklas Kuusio, Jonas Nyholm, Sunday Okodugha, Mikko Valtanen (v); Stanley Ukwuoma, Juho Patola.

Artikeln är uppdaterad den 18.8 klockan 15.25 med en precisering om vad som hände Majapuro.