Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Redrama ger konsert i Borgå

Från 2015
Uppdaterad 18.08.2015 12:03.
Lasse Mellberg är en av Vegas sommarpratare 2014

Lasse Mellberg, bättre känd som Redrama, uppträder på Grand i Borgå den 29 augusti. Han hör till de mest framgångsrika rap-artisterna i vårt land.

Redrama uppträder här i samband med festivalen Moon River. Konserten är öppen för alla, det vill säga det finns ingen åldergräns och under konserten serveras ingen alkohol.

- Ungdomarna i Borgå tycker att det inte ordnas evenemang för dem i stan, i synnerhet för ungdomar i den ålder som ännu inte kommer in i restaurangerna, säger Birgitta Palmqvist från kulturhuset Grand.

Redrama har gett ut flera soloalbum under sin tio år långa karriär som rapartist. Han har plockat en Emma-statyett och rönt flera andra framgångar.

Redrama har suttit som domare i UMK (Tävlingen för ny musik) två år i rad och har fungerat som stjärncoach i programmet Voice of Finland. Han har gjort en gemensam turné med den legendariska hip hop-duon Gang Starr.

Fjolåret kan anses som Redramas mest framgångsrika så här långt. Reflection-albumet kom ut i februari och sålde guld. Två av låtarna på albumet gav Redrama en platina- och en guldsingle.

Genast efter att han hade gett ut plattan Reflection reste han till Los Angeles för att göra ny musik med lokala producenter. Som ett resultat av det här föddes singlen Forcefield.

Förutom sin egen artistkarriär har Redrama skrivit, komponerat och producerat låtar till andra artister, så som A.J. McLean, Anna Abreu, Asa, Madcon och Brädi. Han spelar också själv gitarr och många andra instrument på sina skivor.