Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mannström återvänder till Finland – klar för FC Inter

Från 2015
Uppdaterad 18.08.2015 17:51.
Sebastian Mannström, HJK, 2014.
Bild: Yle

Sebastian Mannström återvänder till Finland och kommer att spela för Åboklubben FC Inter. Kontraktet mellan Mannström och Inter är ett och ett halvt år.

Sebastian Mannström vann fyra raka ligaguld med HJK innan han i vintras lämnade laget för spel i den tyska fjärdedivisionen och SV Elversberg.

Efter att säsongen tog slut i Tyskland lämnade han klubben och nu bekräftar han för Yle Sporten att han återvänder till Finland. Valet föll på FC Inter.

– Jag sökte efter en klubb utomlands men fick inget erbjudande som jag var nöjd med. Då började jag titta på klubbar i Finland och Inter kom snabbt med i bilden.

– Jag ville komma igång snabbt och bestämde mig för Inter. Jag tror att det är en klubb som jag kommer att passa bra in i, säger Mannström till Yle Sporten.

Vill utomlands igen

Mannström har inte spelat någon tävlingsmatch sedan säsongen tog slut i Tyskland för nästan tre månader sedan. Han siktar ändå på att vara med i Inters trupp när laget möter Jaro på söndag.

Trots att Mannström nu återvänder till Finland så har han inte gett upp hoppet om spel utomlands i framtiden.

– Jag vill utomlands igen och Inter vet om det. Men just nu ger jag 100 procent för klubben och jag är taggad att börja spela igen. Jag är nöjd över det här beslutet, säger han.

Förutom HJK har Karlebybördige Sebastian Mannström också spelat för FF Jaro i fotbollsligan.

Diskussion om artikeln