Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Hurdan robot ska vi bygga?

Från 2015
Uppdaterad 27.08.2015 14:47.
Hanna Enlund, Jonathan Granbacka och Jim Björni sitter på en bil.
Bildtext Hanna Enlund, Jonathan Granbacka och Jim Björni.
Bild: Yle

Under direktsändningen Rester och gäster på Strömsö den 6 september kommer även BUU-klubben att direktsändas därifrån.

Planen är att vi av skrot och skräp ska bygga någon sorts robot. Och så mycket mera ingående planer finns inte ännu eftersom vi vill ha barnens hjälp med fantastiska idéer. Är det ditt barn eller er familj som sitter inne med en spännande eller knasig robotidé som vi kunde förverkliga i teverutan?

Hurdan robot ska vi bygga? En cool robot som kan rädda oss från onda makter? En snäll robot som kan trösta oss när vi känner oss ensamma? En smart robot som kan lösa svåra mattetal? En rolig robot som berättar vitsar?

Vi hoppas få in många väntade och oväntade robotförslag. Idéerna kan skickas in som teckningar eller till och med som en ritning eller prototyp. Skicka gärna med en liten beskrivning om roboten och vem som står bakom idén. Adressen finns längst ner.

Förutom det gemensamma, mera krävande robotbygget blir det också enklare robotpyssel av återanvänt material som vi hoppas kan inspirera även den minsta pysslare eller robotfantast hemma i soffan att skapa egna robotar.

På plats i rutan kommer det att vara några barn, programledarna Jontti och Hanna och så får vi experthjälp från Strömsös snickare Jim. I ett inslag kommer tittaren att få följa med till en bilskrot, där vi i förväg hämtar upp en del material.

Teckningar kan skickas till: BUU-klubben, 00024 YLE eller buuklubben@yle.fi