Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Ännu en storförlust för ÅIFK – SalPa fyra mål starkare i Kuppis

Från 2015
Uppdaterad 20.08.2015 14:13.
ÅIFK-SalPa
Bild: Yle / Mattias Simonsen

Åbo IFK åkte på den andra stora smällen på lika många matcher då gästande SalPa vann över hemmalaget med 4-0. Sebastian Mannströms väntade comeback får också vänta.

Åbolaget greppade tag om matchen under den första halvleken, men klarade inte av att styra in bollen trots flera lägen. Fem minuter före pausvilan fumlade försvaret bort bollen åt en helt ledig Elmo Heinonen, som förde SalPa upp till 1-0.

SalPa vänder till motattack.
Bildtext SalPa vänder till motattack.
Bild: Yle / Mattias Simonsen

– Det blev uppförsbacke efter det. Speciellt i det läget som vi befinner oss i så skulle vi inte ha behövt det onödiga baklängesmålet, sade ÅIFK-tränaren Stefan Strömborg efter matchen.

SalPa förvaltade också sin pausvila betydligt mer effektivt och inledde den andra halvleken med två blixtmål då ÅIFKs försvar verkade ha lämnat spelintresset i omklädningsrummet.

Efter ännu ett mål under de sista 45 minuterna kunde bortalaget åka hem med tre poäng i bagaget. Förlusten var tung för ÅIFK, som ännu befinner sig ett poäng från Kaapo och division 3.

Bollförbundet gav inte grönt ljus åt Mannström

SalPa ser gult kort.
Bildtext Gult kort efter hård tackling.
Bild: Yle / Mattias Simonsen

Kvällens mest väntade händelse kom ändå av sig då det stod klart att Sebastian Mannström inte fick spelrättigheterna i skick i tid till matchen. ÅIFK väntade ännu på spellovet under uppvärmingen.

– Spelrättigheterna kom till Finland idag. Vi försökte lösa det via bollförbundets kansli innan matchen och tyvärr missade vi med en liten marginal. Det orsakade att ”Seba” inte spelade idag. Det skulle kanske ha varit en lite kick för oss, men det fick vi inte så that’s it, konstaterade Strömborg.

Mannström ansluter sig till näst till FC Inters ligatrupp.

ÅIFK – SalPa 0–4 (0–1)
29' E. Heinonen
46' I. Mättälä
49' E. Heinonen
59' I. Mättälä