Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Stark sång blev laddad video

Från 2015
Uppdaterad 21.08.2015 15:39.
musiker
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Från visor till etnopop går Borgåsångaren Siri Widestams väg. Hon lanserar nu sin senaste låt ”Hitta mitt land” med en välproducerad video, inspelad i östnyländsk skärgårdsmiljö.

Vi bänkar oss framför en enorm tv. Väldiga havsscener fyller rutan och musiken börjar. Berättelsen om uppbrott och kval tar vid. Att lämna den man har älskat är ett svårt val.

filminspelning
Bild: Siri Widestam

För Siri Widestam går vägen till en ny låt ofta via det personliga.

– Bakgrunden till ”Hitta mitt land” fick jag då en väninna berättade om en svår stund i sitt liv. Det var lätt att relatera till egna livssituationer.

– Sen handlar det om att få känslorna ut genom pennan och ner på pappret. Det är en sorts terapi för mig att vara låtskrivare.

På skärmen ror Siri ensam ut på ett stort grått hav.

Lyckligt slut

Efter shamandans och jojk, undervattenscener och Söderskärs fyr slutar berättelsen med vilda bränningar mot det eviga urberget. Ett lyckligt slut?

– Jo! Det är ju lyckligt om man kan gå vidare. Färden kan gå via botten när det är jättetungt i livet, men sen hittar man vägen upp, säger Widestam.

Att satsa stort på en video fanns från början inte alls med bland planerna.

Unga förmågor

– Det bara blev så. Vi märkte att sången är så maffig och kraftig och har så stora känslor. Vi bara blev tvungna att göra en musikvideo av den.

För videon ”Hitta mitt land” behövdes två inspelningsdagar på Pörtö och ett besök på Söderskärs fyr i Borgå skärgård. Det rätt nya bolaget Ansa Production svarade för inspelningarna.

– Att få jobba med unga lokala förmågor är viktigt för mig, säger Siri Widestam.