Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Detta går vi och pantar på i Svenskfinland

Från 2015
Uppdaterad 23.08.2015 16:01.
Hemlis
Bildtext Kolla in hurdana hemlisar det skickades in mest av.
Bild: Yle

Projektet Finlandssvenska hemlisar är avslutat. Vi vill tacka alla som medverkade. Sex, kärlek, otrohet och personliga tankar var ämnen som figurerade mest i era hemliga vrår.

I början av året lanserade vi Finlandssvenska hemlisar, ett projekt vi ville göra i samarbete med er. Vi alla går och bär på någon hemlighet som vi inte har berättat för någon. Vi ville ge er möjligheten att anonymt lätta på trycket och dela med er av era pinsammaste, konstigaste, roligaste och snuskigaste hemlisar. Och ni levererade verkligen! Tusen tack för det.

Att bära på hemligheter är ganska normalt, men ibland kan det vara skönt att dela med sig. Att kunna göra det anonymt gjorde att vi fick in över 400 hemligheter. 249 av dem publicerade vi på vår hemlissajt.

Men vad är det som vi håller hemligt här i Svenskfinland? Nu ska vi ta en titt på topp fem teman som de publicerade hemlisarna passar in i.

Vi kan konstatera att de flesta hemligheter berör kärlek, sex och otrohet. Vi hade inte möjlighet att publicera alla otrohetshemlisar eftersom de var så repetitiva. Det tycks alltså vara aningen svårt med monogami för en del av oss i Svenskfinland.

En stor del av hemlisarna handlade också om skribentens egen personlighet och egna tankar. Många av oss vågar inte riktig vara oss själva till hundra procent.

Vi bad er skriva under med kön och ålder. Här ser man hurdan fördelningen blev.

126 personer av 249 har uppgett sig vara kvinnor medan 69 personer inte skrivit ut sitt kön. 54 personer var män.

När vi tog oss en titt på åldrarna så verkar det som att det är kvinnor i cirka 25-års åldern som är de som mest bär på hemligheter. Det kan också vara just den gruppen som har mest behov av att lätta på hemlistrycket.

Den yngsta uppgav sig vara 9 år gammal och den äldsta 91 år.

Vilka hemlisar intresserade er mest då? Här kommer en topplista på de mest lästa hemligheterna.

Topp tre

Och på plats fyra till tio hittar vi dessa:

Hemlis 132: Schysst rekryt
Hemlis 114: Sexköpare
Hemlis 192: Låtsas chatsex
Hemlis 154: Den lata gymmaren
Hemlis 100: Hemlig abort
Hemlis 164: Styrelseordförande som lånar pengar
Hemlis 103: Fejkföräldern

Hemligheterna samlade inte så många kommentarer.Den som blev mest kommenterad handlade om en pissig arbetsplats och kommentarerna var peppande. Vi hoppas verkligen att personen som skrev hemlisen har kommit ut ur soppan.

Många av hemlisarna handlade om sexuell läggning och temat togs upp av Sex och sånt. Det resulterade i denna otroligt fina video om att komma ut ur skåpet.

De hemlisar som ni skickade in resulterade också i noveller och korta filmer. Kolla in allt material här.