Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Motorcyklister körde fort i värmen

Från 2015
Uppdaterad 24.08.2015 15:08.
motorcykel kör över ett ingröpt trafikmärke i asfalten
Bild: Yle/Stefan Härus

Polisen vid Västra Nylands polisinrättning noterade en anmärkningsvärt stor mängd fortkörningar under det varma veckoslutet (21 - 23.8). En drogpåverkad motorcyklist körde 100 km/h i Ingå centrum.

På lördagen framfördes i kyrkbyn i Ingå en motorcykel i en hastighet av 100 km/h på en väg där den högsta tillåtna hastigheten är 30 km/h. Föraren saknade körkort och var drogpåverkad.

På fredagskvällen körde en man född 1994 motorcykel i en hastighet av 139 km/h på Lojoåsvägen i Lojo på en väg där den högsta tillåtna hastigheten är 80 km/h. Mannen misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och han fick temporärt körförbud.

Samma kväll, också i Lojo, på Hyönölävägen i Pusula, körde en man född 1982 sin motorcykel i diket. Hans kvinnliga passagerare, född 1987, fick allvarliga skador. Motorcyklisten körde med för hög situationshastighet, enligt ett ögonvittne.

I Esbo visade polisens trafikövervakning att närmare tjugo motorcyklister körde för fort.

Polisen påminner om att fortkörning ofta är inblandad vid trafikolyckor med dödlig utgång. Andra som rör sig i trafiken har svårt att bedöma situationen när någon kör dubbelt snabbare än den högsta tillåtna hastigheten.

Diskussion om artikeln