Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Selänne startar golfakademi

Från 2015
Uppdaterad 26.08.2015 13:27.
Teemu Selänne
Bild: EPA/ANDREW GOMBERT

Teemu Selänne kommer tillsammans med golftränaren Mika Piltz att grunda en golfakademi i huvudstadsregionen. Målsättningen är att utveckla unga lovande talanger till stjärnspelare.

I december startar den nya akademin och till en början kommer mellan tio och tolv amatörspelare att ingå. Spelarna kommer att träna under Mika Piltz ledning två gånger per vecka året om.

Teemu Selänne kommer främst att medverka vid läger och vid andra gemensamma tillställningar men också under en del träningar.

– Golf är en mycket kär och viktig hobby för mig. När Mika kom med frågan om jag kunde bidra till att utveckla spelare genom en akademi blev jag väldigt inspirerad. Jag kommer inte att vara grentränare men jag kan komma med synpunkter på vad som krävs för att nå toppen, säger Selänne i ett pressmeddelande.

Mika Piltz har länge arbetat som tränare och bland annat tränat Roope Kakko.

– Det finns en hel del outnyttjad potential då det gäller lagarbete inom golfen. Jag är väldigt glad över det här projektet och ska göra allt för att det ska utvecklas, säger Piltz.

Akademin börjar i december och under den första fasen kommer man att välja spelare på basen av ansökningar och intervjuer.