Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Teijo-Talot bygger Ekenäs nya daghem

Från 2015
Uppdaterad 27.08.2015 08:29.
Lekpark.
Bildtext Ekenäs nya daghem byggs vid Björknäsgatan 41. (Arkivbild)
Bild: Yle/Hanna Sjöström

Bjärnåföretaget Teijo-Talot bygger det nya daghemmet i Ekenäs. Direktionen för intern service har valt ett antal entreprenörer för större byggprojekt i Raseborg.

Fem olika företag lämnade offert för byggandet av Ekenäs nya daghem. Teijo-Talot hade den billigaste offerten på drygt 2,3 miljoner euro. Daghemmet byggs på Björknäsgatan 41.

Den nya skateparken i Karis byggs på området vid sportplanen. Parken byggs där den så kallade BK-stugan tidigare fanns. Det lokala företaget K.Jousmaa valdes till entreprenör. Bolagets offert var 172 000 euro.

Jordbyggnadsarbetena utförs av Ab Berglund.

Katarinaskolans utdelningskök i Karis saneras av Sorsas Byggeri. Offerten som direktionen godkände är 230 000 euro.

Mäntykoto flyttar

Direktionen för intern service har också valt entreprenörer för omändringsarbetena vid N-husets västra flygel på Ekåsenområdet.

Enligt planen ska finska daghemmet Mäntykoto flytta in i flygeln när arbetena är klara.

De byggtekniska arbetena (458 300 euro) utförs av VN Bygg, rörarbetena (29 000 euro) och de elektriska arbetena (40 000 euro) av Hangö Elektriska och ventilationsarbeten (39 480 euro) av Ilmastointi C.Johansson.

VN Bygg är också entreprenör för de byggtekniska arbetena vid renoveringen av Raseborgs bäddavdelning. Bäddavdelningen ska flytta till sina gamla lokaler vid Sjukhusgränd 1 i Ekenäs.

Missbrukarenheten och avvänjningskliniken som tidigare verkat i lokalerna flyttade på sommaren till F-huset på Ekåsenområde.

VN Byggs offert var 214 000 euro. Rörarbetena görs av Installator enligt en offert på 37 097 euro. Hangö Elektriska sköter såväl el- (229 000 euro) som ventilationsarbetena (14 400 euro) .

För sprinklerarbetena i bäddavdelningen inkom inga offerter. Direktionen gav därför chefen för intern service, Arne Nummenmaa, i uppdrag att direktupphandla eller inleda en ny offertrunda för de arbetena.

Diskussion om artikeln