Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Cirkusens kärlekspar nummer ett

Från 2015
Uppdaterad 13.04.2017 14:59.
Circus Dynasty
Bildtext Patrick Berdino och Merrylu Casselly - En "match made in heaven" får två cirkussläkter.
Bild: Anders Riis-Hansen

De två kända cirkusfamiljerna Berdino och Casselly fick inom loppet av ett år nya tronarvingar. Berdinos fick en liten pojke och Cassellys en flicka. De växte upp tillsammans och vad alla hoppades på inträffade: de förälskade sig.

Patrick Berdino och Merrylu Casselly är en oslagbar duo på cirkusarenan, och ett gyllene löfte för framtidens cirkusdynasti. Familjerna har färdats tillsammans i 20 år.

Dokumentären följer vedermödor, spekulationer och särskilt hur det här ideala cirkusparets förhållande utvecklas under flera säsonger. Kamerorna rullar när Casselly får ett erbjudande från den berömda amerikanska cirkusen Barnum & Bailey. Skulle familjen Casselly acceptera erbjudandet så skulle det också innebära att Patrick och Merrylu måste gå skilda vägar.

Vi får följa med cirkus Arenas dagliga rutiner; hur tälten reses och tas ned, livet i husvagnarna, artisterna träningspass och höra om cirkusens fäder och mödrar. Till slut också de första grälen mellan århundrats kärlekspar i cirkusvälden, Patrick och Merrylu.

Orginaltitel: Circus Dynasty (Danmark, 2014)
Yle Fem torsdag 27.8.2015 kl. 22.00
30 dagar på Arenan.

Repris från 2015

Regi: Anders Riis-Hansen
Produktion: Hansen & Pedersen film och fjernsyn