Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Coverlåtar som borde ha blivit ogjorda

Från 2015
Duran Duran
Bildtext Hårmupparna i Duran Duran finns med på listan över artister som aldrig borde ha rört klassiska låtar.

Pernilla från Stiftelsen tycker att det finns en hel del coverlåtar som borde ha blivit ogjorda. Många gånger går en artist och tar en fantastisk låt och gör en sämre version av den. Ibland översätts låtarna och att översätta från engelska till finska är inte alltid ett lyckat koncept. Finska är helt enkelt inte ett lika mjukt språk som engelska.

Här kommer Pernillas lista på covers som borde ha blivit ogjorda.

Cheek-Liekeissä, Cover: Jari Sillanpää

Jari Sillanpää tyckte det var en bra idé att göra en cover på Cheeks Liekeissä. Vi tycker att det borde finnas en lag på att om någon gör en riktigt bra låt så får ingen göra en cover på den.

George Michael-Faith, Cover: Limp Bizkit

George Michael har gjort låten Faith som svänger bra och är lite groovy. Limp Bizkit gillade låten och gjorde en egen version av hiten. Den blev minst sagt annorlunda än originalet.

Public Enemy- 911 is a joke, Cover: Duran Duran

Public Enemy, som uppträdde på Ruisrock i sommar har gjort nödummerlåten 911. De coola hiphoparnas låt var så bra att brittiska discogruppen Duran Duran ville låna den. Men vi funderar lite på varför de ville göra en cover på 911, som inte ens är nödnumret i England.

Queen-Bicycle Race, Cover: Blümchen

Queen har en kavalkad av fantastiska låtar. En av dem är Bicycle Race. Blümchen från Tyskland fick nys om låten och gjorde en europopdance-version av den. Det är ingen god idé att göra covers på just Queens låtar. Vem kan vara lika fantastisk som Freddie Mercury?

AC/DC-You shook me all night long, Cover: Celine Dion

Hårdrock är något som legendariska AC/DC är kända för. Men inte Celine Dion. Ändå ville hon göra en cover på monsterhiten, You shook me all night long. Vi misstänker att Celine drömmer om ett hårdrockarliv, kolla hennes moves i videon där hon sjunger låten tillsammans med Anastasia. Det låter inte ens som Celine Dion. Vad hände?

Loreen-Euphoria, Cover: Bengt Hennings

Loreen och ett dansband är en ganska oväntad kombo. Eurovisionsvinnarlåten inspirerade nämligen dansbandet Bengt Hennings att uppträda med den på Bingolotto. Ingen kan göra Euphoria bättre än Loreen, lämna låten i fred!

CCR-Proud Mary, Cover: Tapani Kansa

Den värsta coverlåten måste nog vara Svengi Mary. Det är en cover på Proud Mary och Tapani Kansa kan inte ens uttala “Mary”.

Mer om ämnet på Yle Arenan