Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bolt: De flesta jamaicaner hatar Gatlin

Från 2015
Usain Bolt och Justin Gatlin, VM i Peking 2015.
Bildtext Gatlin och Bolt satte sig ned och diskuterade efter loppet.
Bild: Lehtikuva

Usain Bolt kommer väl överens med sin största rival Justin Gatlin, men efter finalen på 200 meter bjöd den tiofaldiga världsmästaren på ett oväntat utspel om sin amerikanske konkurrent.

Det var i SVT:s intervju (som Expressen citerar) som Bolt svarade på frågan hur VM-succén kommer att firas hemma i Jamaica på följande sätt:

– Det kommer att bli fantastiskt. Jag vill inte säga det egentligen men de flesta jamaicaner hatar Gatlin, så att jag slår honom är en stor grej, sade Bolt till SVT.

Gatlin höll sig lugn

Efter tävlingen satt sig Bolt och Gatlin ner tillsammans framför hopen av fotografer pratade igenom loppet och känslorna.

– Vi konstaterade bara att vi båda är väldigt trötta. Han sade att hans vader brinner och jag svarade att jag har mycket ont i mina baklår, berättade Gatlin till den samlade pressen efteråt.

Usain Bolt och Justin Gatlin, VM i Peking 2015.
Bild: EPA / All Over Press

Amerikanen har åkt fast för dopning två gånger. Efter silvret på 100 meter ilsknade Gatlin till på de upprepade dopningsfrågorna, men idag höll han sig lugn.

– Jag är inte orolig. Om jag koncentrerar mig på vad människor skriver och säger om mig, kan jag inte koncentrera mig på löpningen som är mitt yrke.

”Jag ville visa vem som är bäst i världen”

Bolt besegrade Gatlin på såväl 100 och 200 meter i Peking och är nu uppe i tio VM-guld. På 200 meter sprang han världens snabbaste tid (19,55) på tre år.

– Om jag hade pressat mig över mållinjen kanske det hade gått ännu snabbare. Jag ville visa vem som är bäst i världen, säger Bolt till SVT.

– Ett fjärde guld på 200 meter är otroligt, fortsätter legendaren till BBC. Det betyder väldigt mycket. Framför allt då många trodde att jag skulle förlora.