Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Uusimaa: Ny bowlinghall kan byggas i Kokon

Från 2015
bowlingspelare och bowlingklot
Bildtext (arkivbild)
Bild: Yle/Johanna Burman

Den anrika bowlinghallen i Östermalm i Borgå stänger efter årsskiftet. Men det finns planer på att öppna en ny hall i Kokon, skriver tidningen Uusimaa.

Ett privat företag från Södra Finland vill bygga en ny bowlinghall i Borgå. Enligt tidningen Uusimaa har företaget letat efter en lämplig plats för hallen i flera år. Nu har en kanske hittats intill tennishallen i Kokon.

Företagaren själv betonar att man ännu inte har fattat några beslut om att förverkliga projektet.

Lämpligt ställe intill tennishallen

Till Uusimaa säger Borgå stads fastighetschef Maarit Ståhlberg att platsen på idrottsområdet i Kokon skulle vara lämpligt för bowlinghallen.

På tomten finns tillräckligt med utrymme och outnyttjad byggnadsrätt. Dessutom är det smart att placera olika motionsaktiviteter bredvid varandra.

Också företagaren är nöjd med området eftersom det ligger nära centrum. För att bygga hallen där krävs det ändå ett undantagstillstånd.

Om den nya bowlinghallen byggs sker det i grevens tid. Den gamla bowlinghallen i Östermalm har funnits sedan 1985 men stängs efter årsskiftet.

Bowlingföreningen i Borgå som driver verksamheten har sagt upp sitt hyreskontrakt eftersom dess resurser inte räcker till för att fortsätta.