Hoppa till huvudinnehåll

X3M

I "bastun" med Isac och Benjamin

Från 2015
Uppdaterad 29.08.2015 07:26.
Isac Elliot
Bildtext Isac var så lycklig att han svävade på scen.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm

Svetten rann i Ekenäs bollhall när två av de största finlandssvenska tonårsidolerna steg upp på STK-scenen.

Två av de största finlandssvenska tonårsidolerna steg upp på Svenska Talande Klubbens scen i Ekenäs. Det blev en fest utan dess like och Ekenäs bollhall kändes bokstavligen som en bastu mot slutet av spelningen.

Fansen anlände i god tid, några av dem hade övernattat utanför hallen. En kvart innan dörrarna skulle öppnas ringlade kön redan lång utanför dörren. Det blev en löptävling och en kamp om de bästa platserna när dörrarna äntligen slogs upp.

Benjamin var väldigt taggad inför spelningen. Bakom scen verkade han lite smånervös men nervositeten rann av när fansens kärlek öste över honom på scen. Det blev en fantastisk spelning.

Innan spelningen berättade Benjamin att han tränat på några dansrörelser och några riktigt fina piruetter fick vi se på scen.

Isac Elliot berättade innan spelningen att han konfirmeras på söndag och att det blir stor fest hemma hos familjen.

- Den bästa väderappen har lovat bra väder så vi hoppas det stämmer. Annars blir det trångt om alla gäster ska trängas inne hos oss.

Isac berättar att han haft svårt att hitta på vad han ska önska i konfirmeringsgåva. De flesta unga önskar ofta pengar men Isac vill inte ha det eftersom han är ganska säker på att han skulle spendera pengarna på något onödigt. Hans mamma kläckte den bästa idén.

- Hon föreslog att jag skulle önska kärl så att jag har något eget sen när jag flyttar till eget hem.

Isac berättar att detta är den sista långa spelningen i Finland på en liten tid. Han kommer att vistas mycket i USA under den närmaste framtiden.

Mer om ämnet på Yle Arenan