Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Berättelse 4: "Hon fanns på varenda dejtingsida i Finland"

Från 2015
Uppdaterad 19.02.2016 12:01.
Ett barn tittar på grälande föräldrar.
Bild: Yle/Marcus Rosenlund.

Vi träffades unga och fick barn ganska tidigt (hon 20) och allt verkade bra och lovande.

Vi gifte oss då vårt första barn var halvåret och ännu då var allt normalt, men sen fick vi flera barn och byggde hus. Hon var hemma med barnen och jag hade hela ekonomiska ansvaret och hon behövde alltid pengar, kunde inte snåla in på nåt.

Jag byggde hus och jobbade, sen när huset var klart kom det en massa gnäll om att vi (läs hon) måste få tid för oss själva. Helt okej tyckte jag till en början men det innebar ju att jag först skulle vara på jobbet för att direkt då jag kom hem ta hand om barnen så hon skulle få egen tid (öööh min egentid då).

Så höll det på i ett år, jag jobbade och tog hand om barnen. Sen råkade jag få reda på att hon nätdejtade och hållit på i ett halvår, hon fanns på varenda dejtingsida i Finland.

Hon förklarade att hon ångrade sig och så vidare men skadan var ju redan skedd på grund av tidigare incidenter.

Jag flyttade ut och hon bodde kvar i huset som jag betalade för och körde bilen som jag betalade

Efter ett tag fick jag henne att överlåta bilen åt mig och flytta ut. Bra tänkte jag för då kan ju jag bo i huset som jag ändå betalar för och som hon inte hade möjlighet att ha, men nej.

Hon skulle ha hyra av mig för vår lägenhet som jag bodde i under tiden (det vill säga jag skulle betala hyra åt henne men hon skulle ju knappast stå för bolagshyror och lånen). Det slutade med att jag var tvungen att hyra en lägenhet att bo i och sedan ha både huset och lägenheten att stå tomma. Men fortfarande betala för allt det för hon var ju utan inkomst och medellös.

Efter det började det bli jobbigt, hon började försöka få ensam vårdnad av våra barn av den anledningen att jag jobbade och hon hade bättre tid.

Åtskilliga timmar gick det åt hos advokatbyrån för att göra mitt fall vattentätt.

Socialen var ju på hennes sida från första början (och är ännu). Det var ju mitt fel att vårt förhållande gick snett, det var synd om henne och så vidare.

Efter det har hon övervakat mig för att hitta felsteg hos mig som gör att jag inte skulle vara en lämplig pappa och meddelar socialen direkt det är nåt, och jag får förklara mig.

Hon i sin tur missar barnens föräldramöten som hon lovar gå på, säljer mina saker och berättar att jag är en dålig pappa. Den senaste "incidenten" har fått det att rinna över.

Månaden då jag hade semester och hade hem ungarna hos mig hade hon barnen på dagis (för det är ju gratis för henne) men jag måste betala dagvårdsavgift! För att HON hade barnen där!

Jag har blivit brutalt våldtagen av FPA, kommunen och samhället ända sen dag ett. Jag får inte bostadsbidrag eftersom barnen är skrivna hos henne, jag får inget barnbidrag, jag är solidariskt skyldig att betala barnens förnödenheter då hon slösat upp barnbidraget, jag blir mobbad av socialen, jag har varit tvungen att överta alla skulder då banken inte lånar ut åt arbetslösa.

Hon kunde börja om från rent bord och jag får sitta kvar och reda ut allt förflutet. Det här är välfärdsstaten Finland.

Anonym man

#inödochlust?