Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bahne historisk – tung förlust för Jaro

Från 2015
Uppdaterad 30.08.2015 16:41.
Programmet är inte längre tillgängligt

Målvakten Magnus Bahne blev på lördagen historisk när hans FC Inter besegrade RoPS med 2–0. Bahne har nu hållit nollan i 100 ligamatcher.

FC Inter tog tre viktiga poäng i medaljkampen när laget besegrade tabelltvåan RoPS på hemmaplan med 2–0.

Joni Aho gjorde 1–0 på straff i den 36:e minuten och Henri Lehtonen fastställde slutresultatet till 2–0 med ungefär en halvtimme kvar av matchen.

Förutom målskyttarna så var Inters målvakt Magnus Bahne också stor matchhjälte i segermatchen. Bahne höll nollan för sjunde gången den här säsongen och totalt har han hållit sitt mål rent hela 100 gånger i fotbollsligan.

Bahne är nu den fjärde målvakten i historien som tar plats i den exklusiva klubben. Ville Wallén har flest nollor med hela 123 medan Mikko Kavén har hållit nollan 110 gånger och Janne Korhonen 101 gånger.

Oksanen matchhjälte för KTP

I Kotka tog KTP tre viktiga poäng i bottenkampen när man besegrade Jaro med 1–0.

Båda lagen hade flera goda målchanser i matchen men det dröjde till den 83:e minuten innan Ville Oksanen kunde spräcka nollan.

Jaros målvakt Jesse Öst gjorde först en fin benparad på Jordi Van Gelderens skott men returen gick ut till Ville Oksanen vid straffområdsgränsen och Oksanen fick en drömträff och 1–0 var ett faktum.

På stopptid fick Jaros Reginaldo ett gyllene läge att kvittera men han nickade över målet från nära håll.

Tack vare segern tog KTP sig förbi Jaro i tabellen.

Programmet är inte längre tillgängligt

Resultat:

FC Inter – RoPS 2–0

KTP – Jaro 1–0

Diskussion om artikeln