Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Berättelse 12: "Gå vid första misshandeln!"

Från 2015
Uppdaterad 19.02.2016 11:27.
deprimerad ensam kvinna med inödochlust-stämpel
Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist

Alkohol! Efter många år av att mannen kontrollerat och misshandlat mig förstod jag att ska jag överleva måste jag BORT! Gick inte att tala med min man, han hade funnit en supkompis som "förstod" honom, en supande dam alltså.

Började försiktigt höra mig för om bostäder, försöka hitta nåt dit jag skulle ta vägen. Min man var fruktansvärt svartsjuk även om han hade en kvinnlig supkompis, som sen senare blev hans livskamrat tills han dog av alkoholmissbruk.

En morgon skulle jag på en heldagsmöte, min man ställde till ett helvete då jag skulle iväg. Undrar ännu om jag överlevt den dagen om inte en person kommit till min man för att prata om ett kontrakt.

Jag bara tog kläderna på mig och gick. Hela dagen på mötet såg jag honom köra runt vår möteslokal och det kändes inte bra. Mötet slutade lite tidigare än planerat så vi beslöt att göra allt klart innan vi gick hem. Då kommer min man in och skriker och gormar om horan de har med sig (jag). Han blir utkastad av personalen, kommer in igen efter en stund, blir utkastad igen.

Då säger de som är med: Du kan INTE gå hem, förstår du det?

Jo jag förstod, men vart skulle jag ta vägen?

Mina syskon vågade inte ta hand om mej, de visste att först av allt sökte han efter mig där. Efter mycket funderande så kontaktade de närvarande socialskötaren och hon kom och körde mej "kringelikrok" till bekanta som skulle hålla mig gömd.

Jag bodde hos dem en tid, under polisövervakning, tills vår skilsmässa blev klar.

Tyvärr blev mitt liv ett helvete efter skilsmässan, alltid övervakad av min före detta, även om han bodde ihop med en annan kvinna. Vid varje tillfälle av deras supande så var det jag som kontaktades, jag var boven till allt!!

Så GÅ vid FÖRSTA misshandeln!!! TRO INTE att någon SLUTAR supa utan hjälp!

anonym kvinna

Varför gick ni skilda vägar? Här kan du berätta din story.

#inödochlust?