Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Berättelse 13: "Hon vägrade medge att hon har alkoholproblem"

Från 2015
Uppdaterad 19.02.2016 11:55.
kvinna och flaska med inödouchlust-stämpel
Bild: Yle/ Marcus Rosenlund

Vårt förhållande knäcktes av alkohol och otrohet. Vi hade det bra en kort tid innan vår son föddes. Efter det förändrades min partner. Hon började dricka allt mer. I själva verket hade vi båda alkoholproblem. Jag medgav det, men inte hon.

Jag var otrogen och det kunde min partner inte förlåta. Hon fick raseriutbrott och ibland kunde hon ha 3 promille i blodet före kvällen. Fastän vi båda drack så såg vi ändå till att någondera var i skick att ta hand om barnet.

Jag försökte hålla ihop på grund av barnet, men det var mitt livs misstag.

Hon kunde aldrig medge att hon hade alkoholproblem. Ville inte ha hjälp.

Vårt barn har bollats runt. Först ville socialen att mamman och barnet flyttade bort från mig. Sedan blev barnet omhändertaget i några månader.

Jag ville ha barnet men socialen gick inte med på det förrän vi bodde tillsammans på ett hem där jag visade att jag kunde vara utan att dricka och kunde laga mat. Nu har jag ensam vårdnad om barnet och kan kontrollera mitt drickande.

Om mamman hade insett sitt alkoholproblem hade vårt förhållande kunnat räddas. Jag vet inte själv varför jag var otrogen, det bara hände. Det gick inte att reparera förhållandet eftersom hon aldrig kunde förlåta mig. Därför borde vi ha gått skilda vägar mycket tidigare.

Mitt råd är att mänskor med alkoholproblem - särskilt de som har barn - ska ta tag i saken. Sök hjälp! Själv får jag fortfarande vård för mina alkoholproblem, men jag kan ta hand om mitt barn.

Många förhållanden spricker också på grund av otrohet. En sak som man kanske skulle kunna förlåta och sen ta itu med förhållandet.

anonym man

#inödochlust?