Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Berättelse 16: "Vi kunde inte kommunicera"

Från 2015
Uppdaterad 19.02.2016 11:27.
Man vid fönster med #inödochlust-stämpel
Bild: Yle/ Marcus Rosenlund

Vi hade varit tillsammans i nästan 6 år. Ända från början hade hon svårt att fullständigt lita på mig. Jag var aldrig otrogen, men jag tänkte nog tanken mer än en gång.

Vi hade svårt att kommunicera, varje gång vi startade ett bråk slutade det med att båda satt på varsitt håll i lägenheten och surade. Ingen tog tag i saken, ingen av oss avslutade bråket. Vi bara lade det bakom oss, som om inget hade hänt.

Detta kan tyckas vara en gåva, att bara glömma ett bråk och fortsätta, men så var inte fallet. Varje gång som vi bråkade togs de gamla grälen upp till ytan igen, grälen blev allt större, vi var aldrig fysiskt elaka med varandra, men nog psykiskt. Hon fick mig att gråta mer än en gång och vice versa.

Vi grälade mycket om sex, att hon inte ville lika mycket som jag. När jag nu idag ser tillbaka på det så hade vi mycket sex jämfört med mitt nuvarande förhållande, skillnaden var att hon var rätt så nedvärderande i de mesta jag gjorde förutom just då det gällde sex, där fick jag beröm varje gång. Det ledde till att jag ville ha mer, för vem vill inte ha beröm, även män vill ha positiv feedback (många kvinnor som inte förstår detta).

Summa summarum, vi kunde inte kommunicera, detta ledde till att vårt förhållande tog slut. Jag minns ännu hennes darrande haka när jag sade att jag vill skiljas, det gjorde så ont i mitt bröst att behöva säga de orden. Jag tänker på henne ibland fastän det har gått många år sedan vi gick skilda vägar. Jag tänker att om jag hade satt min stolthet åt sidan och suttit ner och pratat och hade försökt komma fram till en lösning så hade vi fortfarande varit ett par.

Mitt nuvarande förhållande är nog bra, men med två barn är den intima delen väldigt liten. Vi har pratat om det men hon är inte intresserad av mer, eller att försöka förbättra situationen. Är gräset grönare på andra sidan eller skall man vara glad att man har något överhuvudtaget? Ska man nöja sig med mindre. Kan ett förhållande lyckas utan att man är intim?

H. 40-åringen

#inödochlust?