Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Berättelse 19: "Min fru säger att hon inte är kär längre"

Från 2015
Uppdaterad 19.02.2016 12:01.
Man tittar ut genom fönster.
Bild: Yle/Marcus Rosenlund

Också vi skulle älska varandra i nöd och lust. Men något hände. Det var faktiskt för bara två veckor sedan som min fru sa att hon vill skilja sig.

Jag förstår ingenting. Vi har haft det bra tillsammans. Inga större konflikter. Tre härliga barn, jag har deltagit i både barnskötsel och hushållsarbete, vi har haft hjälp av släktingar och också fått tumistid. Jag hade en svår period då jag var deprimerad, men den är över sedan länge och vi klarade det fint tillsammans.

Med åren har kramarna och pussarna minskat, det har mest handlat om förande och hämtande, matlagning och hobbyrumba. Min fru säger att vi har blivit som två gamla kompisar.

Jag älskar henne. Hon säger att hon inte är kär. Men måste man vara kär? Är man kär efter 11 år tillsammans?

Jag upplever att vi ger varandra utrymme, vi kommunicerar bra och har alltid varit varandra trogna. Jag förstår inte vad jag gjort fel.

Min fru säger att hon känner sig oärlig mot mig för att hon är tillsammans med mig, trots att hon inte känner sig kär längre. Jag har föreslagit parterapi, men hon säger att en terapeut inte kan få fram känslor hos henne som inte finns.

Den första veckan bara grät jag och kunde inte gå till jobbet. Det är som om en tjock vägg skulle ha kommit mellan oss. Har ingen aning vad jag ska göra.

anonym man

#inödochlust?