Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Sannfinländarna överväger att polisanmäla affischklistrarna i Jakobstad

Från 2015
Uppdaterad 01.09.2015 15:50.
Affischer med texten Persufritt Jakobstad har dykt upp i staden under natten till lördagen.
Bildtext Affischer med texten Persufritt Jakobstad har dykt upp i staden under natten till lördagen.
Bild: YLE/Marcus Lillkvist

Sannfinländarna i Jakobstad överväger ännu att polisanmäla de affischer med texten "Persufritt Jakobstad" som klistrades upp i helgen i Jakobstad. Lokalavdelningen tvekar men distriktsordföranden tycker att saken borde polisanmälas.

Det var i lördags som affischerna skrivna på svenska, finska och engelska dök upp på elstolpar på några platser i Jakobstad, bland annat i närheten av församlingscentret.

- Jag har fått sådana kommentarer att så här får man inte göra, det är emot demokratin och man borde få ett slut på det, säger lokalavdelningens ordförande Sari Karlström i Jakobstad.

Lokalavdelningen funderar ännu på polisanmälan

Det är inte ännu klart om affischerna blir ett fall för polisen eller inte. Lokalavdelningen ska ännu den här veckan fundera på saken och Sari Karlström räknar med att det klarnar till fredag.

- Både distriktsordförande Arto Pihjalamaa i Vetil och den jurist som Sannfinländarna i distriktet anlitar är av den åsikten att man borde polisanmäla fallet men personligen är jag av den åsikten att det inte behövs mera vatten på kvarn i det här skedet, säger Sari Karlström.