Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Berättelse 21: "Jag var gift och uttråkad"

Från 2015
Uppdaterad 19.02.2016 11:27.
Ensam kvinna i dubbelsäng stämplad med #inödochlust
Bildtext Kvinna ligger i sin säng.
Bild: Yle/ Marcus Rosenlund

Den stora ledan föll ner över äktenskapet efter ca 15-16 år. Jag var 40+ då och vi hade tre tonårsbarn hemma. Jag gick omkring med ett hål inuti och undrade: kommer jag någonsin att bli kär igen? Det var så länge sedan!

Kan man bli riktigt passionerad då man är över 40? Och det förstår ju alla att inte är hållbart - att vara gift och tänka så.

Jag lät mig bli förälskad - vänsterprasslade ett par år, det tror jag min man gjorde också. På sommaren sa jag att jag vill skiljas - han tyckte det var en dålig idé. På hösten sa han att han ville skiljas - jag tyckte det var en bra idé. Vi firade jul med familjen intakt och han flyttade i början av januari. Mycket osentimentalt.

Vi grälade inte speciellt mycket, vare sig före, under eller efter skilsmässan. Barnen var förvånade, 18-åringen lite upprörd (myndiga personer får lov att klara sig), men ingen blev olycklig.

Nästan två decennier med samma man tycker jag är en lång tid, en tillräckligt lång tid (också för barnen). Med julfirandet och sånt hade vi först en paus på tre-fyra år, men nu firar vi alla typer av fester och kalas tillsammans. Jag gillar hans nya kvinna och jag prasslar vidare med mitt. Jag blev en lycklig kvinna.

anonym kvinna

#inödochlust?