Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Eric Nally - En ny Freddie Mercury?

Från 2015
Uppdaterad 02.09.2015 15:35.
Eric Nally
Bild: Bild från Eric Nallys Facebook-sida.

"Vem är han och varför har jag inte hört om honom tidigare?" En fråga jag knappast kan ha varit ensam om att ställa efter ha sett samt hört DEN killen på Macklemore och Ryan Lewis senaste alster Downtown. Eric Nally. Namnet som borde vara på allas läppar just nu.

Macklemore har tillsammans med vapendragaren Ryan Lewis lyckats skapa höstens bästa låt samt video, Downtown.

Vid 1:43 gör han entré. I samband med refrängen. En späd kille med svart hår och mustasch. Han åker en hästridsvagn formad som ett gigantisk örnhuvud som tagen från antikens Rom. Hästarna har ersatts med fyra stycken motorcyklar. Vilken röst! Min första tanke är: "Det kan inte vara han som sjunger. Det måste vara en skådis som passar bättre in i videon som mimar till låten." Det visar sig att jag inte kunde ha mer fel.

Mannen heter Eric Nally. Han är som Michael Jacksons och Freddie Mercurys kärleksbarn. Vilken begåvning. Helt sjukligt bra! Hur är det möjligt att jag missat honom?

Efter ytterligare googlande visar det sig att Eric, född 1986, haft ett eget band: Foxy Shazam. Det är ett slanguttryck som användes av elever i skolan som Eric gick i. Det står för "coola skor". Bandet grundades 2004 och tog en paus på obestämd tid i oktober 2014.

Queen, sparka Adam Lambert omedelbart!

Han påminner väldigt mycket om Freddie Mercury. Rösten, karisman, dansstegen. Allt finns där. Queen borde omedelbart sparka Adam Lambert och istället anlita Eric att fylla Freddies stora skor.

Han finns på Twitter sedan några dagar bakåt. På Instagram har han hängt i snart ett år. Där hittar du dock mer av hans konstverk än selfies.

Äter cigaretter

Ozzy Osbourne blev känd för att ha bitit huvudet av en fladdermus. Eric Nally är känd för att äta cigaretter på sina spelningar. Allt började med att en person i den främre raden på en av bandets spelningar rökte. Eric nappade cigaretten ur hans mun och åt den. Han har fortsatt att mumsa i sig tobak. En säregen trademark som han högst antagligen är ensam om att göra.

Nu då Eric ska försöka sig på ett soloprojekt väntar världen med spänning. En stjärna som äntligen har fått den uppmärksamhet han förtjänar. Vi får hoppas att han förvaltar den väl. Han har åtminstone fått ett fan till.

Mer om ämnet på Yle Arenan