Hoppa till huvudinnehåll

X3M

"Alla är välkomna till Kajland!"

Uppdaterad 04.09.2015 10:48.
kaj

Podd och radio är humorgruppen KAJ:s senaste erövring. Hur kommer Kevin Holmströms, Axel Åhmans och Jakob Norrgårds nya podcast att låta? Det får du reda på här.

Den 2 oktober kommer Humorgruppen KAJ:s nyaste projekt, podcasten Kajland, att få sin premiär på Yle Arenan, och från och med 3 oktober hör du podden också i radion. Vi snackade med killarna för att ta reda på vad vi kan vänta oss av podden.

Hur kommer podden att låta?

Ett typiskt sketchprogram med KAJ:s humor, stil och karaktärer. I podden kommer killarna att spela på sina egna styrkor. Kevin, Axel och Jakob berättar att de jobbat speciellt mycket på sina karaktärer, som de lovar att kommer att vara väldigt roliga - och det tvivlar vi inte på!

Speciellt intressant blir det att höra låtarna i slutet av varje sketch. Låtarna ska inte framföras av killarna själva, utan de olika karaktärerna de hittat på. Med andra ord spelar musiken en viktig roll i podden.

Kajland
Bildtext Axel Åhman.

- Kajland är programmet för dig som ännu inte fått leidon av vad KAJ har att komma med, dig som gillar sketcher där 90 procent av orden är diftonger och för dig som gillar obskyra band med märkliga låtar. Eller för dig som bara vill koppla av och skratta en stund.

Kevin, Axel och Jakob berättar att de börjat skriva innehållet för podden i juni, och hälften av avsnitten är redan färdiga. De har lyssnat på olika sketchprogram under sin barn- och ungdom, så det är föga överraskande att speciellt Radio Pleppo är en av deras inspirationskällor.

Killarna försäkrar ändå lyssnarna att podden kommer att vara äkta KAJ-humor.

Hurudana ämnen utlovas?

- Ingen tydlig röd tråd, mest lustigheter och musik, menar KAJ.

Sketcherna kommer att gå ut på parodier, olika fenomen, och förstås en stor del av innehållet drar killarna från sina egna liv. Karaktärna som de skapat har inspirerats av familjemedlemmar och nära och kära.

Kajland
Bildtext Jakob Norrgård.

En KAJ-podd, hur kom det sig?

Efter sitt Julkalender-projekt ifjol började Kevin, Axel och Jakob fundera på vad som borde bli deras nästa erövring. De behövde inte fundera länge. Efter lite diskussion med Yle bestämde sig killarna för att pröva göra radio.

Killarna berättar att de verkligen gillar att testa på nya saker, och podden kändes som en passlig utmaning.

Kevin, Axel och Jakob ser jättemycket fram emot publikens reaktioner på de olika sketcherna, speciellt med tanke på att deras målgrupp är väldigt bred.

kaj
Bildtext Kevin Holmström

Pressbilder med Baywatch-tema, vah?

- Kajland är en suverän stat i våra hjärnor. Det är ett skatteparadis, en charterort, en marknad, teaterscen, nyhetsstudio, ett bandrum… Listan kan göras lång, konstaterar killarna.

Podden fick namnet Kajland, eftersom det påminner killarna om ett varmt och trevligt ställe dit alla är välkomna. Vissa sketcher kommer till och med att ha en anknytning till söder-temat.

- Alla är inbjudna till paradiset. Inga pass behövs, gränserna är öppna!, är Humorgruppen KAJ:s budskap.

kaj
Bildtext Kajland väkomnar dig!

Så här länge varar det

Humorgruppen KAJ kommer att göra totalt nio avsnitt av Kajland-podden. Podden publiceras på Yle Arenan varje fredag och hörs i radion varje lördag. Första podden kommer ut på nätet 2.10 och 03.10 kl 17.03 äger radiopremären rum.

Sista avsnittet publiceras under sista helgen i november. Till äran av lilla jul som inträffar då, kommer det sista avsnittet förmodligen att handla om just lilla jul, avslöjar killarna. Exakt vad det kommer att bli får vi helt enkelt vänta på med spänning.