Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Halsti: Vi måste visa vårt värde

Från 2015
Markus Halsti, Finlands landslag, september 2015.
Bildtext Markus Halsti trivs i hettan.
Bild: Lehtikuva

Trovärdigheten står på spel när Finland på fredag möter Grekland i EM-kvalet i fotboll. Det vet också mittfältaren Markus Halsti, nyss hemkommen från USA.

Finland har haft ett blytungt EM-kval med futtiga fyra poäng på sex matcher.

Landslaget leds över höstens matcher av Markku Kanerva, tills den nya chefstränaren Hans Backe stiger in i Mixu Paatelainens stövlar vid årsskiftet.

– Vi har snackat om några grejer som gått fel. Jag tror det blir lite förändringar som förhoppningsvis fungerar och gör att vi vinner matcher, säger Halsti till Yle om Kanervas inverkan hittills.

Markku Kanerva leder landslaget till årsskiftet.
Bildtext Markku Kanerva tillfällig lots för fotbollslandslaget.
Bild: Lehtikuva

Finland möter Grekland borta i Pireus på fredag och får sedan besök av Färöarna i Helsingfors på måndag. Det gör man utan skadade Roman Eremenko och Niklas Moisander.

– Grekland har inte spelat så bra på sistone, men det blir en tuff utmaning för oss. Speciellt när Roman och Niklas är borta, vi andra måste höja oss, säger Halsti.

”Måste visa hur bra vi är”

Efter det katastrofala EM-kvalet hittills målas kvalavslutningen upp som en möjlighet för Finland att återupprätta trovärdigheten kring landslaget.

– Det gäller i och för sig i varje landskamp, att man måste visa hur bra man är. Men det är klart vi måste visa vårt värde, konstaterar Halsti.

Markus Halsti, MFF, hösten 2014
Bildtext Halsti spelade sex säsonger i Malmö.
Bild: EPA / All Over Press

Det utlovas temperaturer kring 35 grader i Grekland resten av veckan men det stör inte Halsti, som inför denna säsong lämnade Malmö FF för D.C. United i den nordamerikanska MLS-serien.

– Det är rätt så varmt men det är ungefär lika som i Washington, så för mig passar det. Eller jag vet inte om det passar, men det går, om vi säger så.