Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vasamatch ger medel till skjuten polis

Uppdaterad 03.09.2015 16:02.
Vasa IFK
Bildtext Vasa IFK. Arkivbild.

Polisen Heidi Foxell som skadades allvarligt i Hyvinge för ett par år sedan har spelat fotboll i Vasa. Nu ställer Vasa IFK upp och stöder hennes rehabilitering.

Vasa IFK:s damer möter Åbolaget TPS på hemmaplan på Sandviksstadion på lördagen. Delar av försäljningen och biljettintäkterna kommer att gå till Heidi Foxells rehabilitering.

- Hon har ju spelat fotboll här i Vasa så sent som år 2011, som målvakt för FC Sport. Flera av våra spelare i Vasa IFK har spelat med henne, säger Krister Grönholm, juniorchef för Vasa IFK.

Flera år på sjukhus

Krister Grönholm från Vasa IFK.
Bildtext Krister Grönholm.

Foxell skadades allvarligt under ett skottintermezzo i Hyvinge våren 2012 medan hon fortfarande var så kallad yngre konstapel, alltså ny inom det polisiära.

Sedan dess har hon vårdats på sjukhus. Men nu kommer hon att få flytta över till rehabilitering, och det pågår flera insamlingskampanjer för att kunna bekosta rehabiliteringen.

Försäkringen täcker inte allt

En sådan kampanj är arrangemanget Bulletproof All Stars i Hyvinge på söndagen. Medlen som Vasa IFK samlar in på lördagen kommer att kanaliseras vidare dit.

- Hon får ju inte all rehabilitering bekostad av försäkringen. Därför behövs den här hjälpen, säger Krister Grönholm.

Hoppas på stor publik

Inom Vasa IFK är det ännu inte känt hur mycket pengar man kommer att samla in.

- Vi hoppas på större publik och mer försäljning än vanligt nu på lördag. Allt överskott jämfört med våra vanliga matcher kommer att gå till Heidis rehabilitering, säger Krister Grönholm.

Matchen inleds klockan 12:45.