Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Flyktingkrisen i bilder

Från 2015
Uppdaterad 03.09.2015 20:44.
En man räddas på Medelhavet.
Bildtext Den italienska marinen räddar en flykting med helikopter i närheten av Sicilien 12.8.2015.
Bild: EPA/ITALIAN NAVY PRESS OFFICE/MARINA MILITARE
Flyktingar utanför migrationsmyndigheten i Athen för att söka asyl.
Bildtext Flyktingar från Syrien och andra konfliktområden samlas vid ett asylcentrum i Greklands huvudstad Aten 8.1.2015. Efter att kriget bröt ut för närmare fyra år sedan har över tre miljoner syrier flytt från sitt land. Efter att gränsen mot Turkiet stängdes med ett taggtrådsstängsel har många flyktingar börjat ta sig över havet till Grekland - en betydligt farligare rutt. Många dör under resan.
Bild: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU
Syriska flyktingar försöker ta sig in till Ungern från Serbien.
Bildtext Syriska flyktingar försöker ta sig över stängslet vid gränsen mellan Serbien och Ungern från den serbiska sidan nära Röszke 25.8.2015. Serbiska myndigheter har skickat flyktingarna med bussar till Belgrad och därifrån försöker de resa vidare till EU-landet Ungern, som byggt gränsstängsel i ett försök att förhindra flyktingar att ta sig in i landet från Serbien.
Bild: EPA/GREGOR MAYER
Flyktingar på väg med tåg till Tyskland via Ungern.
Bildtext Flyktingar som anlänt från Ungern till Wien i Österrike försöker ta sig vidare med tåg till Tyskland 31.8.2015 efter att Tyskland meddelat att landet tar emot asylsökande från Syrien i stället för att sända dem tillbaka till det första EU-land de anlänt till.
Bild: EPA/ROLAND SCHLAGER ATTENTION EDITORS: FACES PIXELATED BY SOURCE DUE TO AUSTRIAN LAW
Flyktingar på gränsen mellan Makedonien och Grekland
Bildtext Poliser och tolkar försöker lugna ner flyktingar som väntat på att få ta sig över gränsen mellan Makedonien och Grekland 2.9.2015.
Bild: EPA/VALDRIN XHEMAJ
Flyktingprotest i Budapest
Bildtext Flyktingar demonstrerar utanför den stängda järnvägsstationen Keleti i Budapest i Ungern 2.9.2015 efter att de inte tillåtits stiga ombord på de tåg som skulle föra dem till Tyskland. Tågen avgår enligt tidtabell och övriga passagerare får resa med dem men flyktingarna släpps inte ombord utan giltiga dokument.
Bild: EPA/ZOLTAN MATHE HUNGARY OUT
Flyktingar välkomnas i Kiel.
Bildtext Invånare i Kiel i Tyskland välkomnar en buss med flyktingar 2.9.2015. Ungefär 500 flyktingar får nya hem.
Bild: EPA/CARSTEN REHDER
Flyktingar får ladda sina telefoner på järnvägsstationen i Budapest.
Bildtext Flyktingar laddar sina mobiltelefoner på järnvägsstationen Keleti i Budapest 3.9.2015. Stora mängder flyktingar tog sig till järnvägsstationen då den ungerska polisen åter öppnade stationen efter att ha hållit den stängd för flyktingar sedan 1.9. Samtidigt meddelades det att inga tåg skulle avgå till Västeuropa. Tusentals flyktingar – många från länder i Afrika och Mellanöstern i hopp om möjligheter att ta sig vidare till länder som Tyskland och Sverige - blev strandsatta.
Bild: EPA/HERBERT P. OCZERET
Boende för flyktingar i tält i Hanover.
Bildtext En polis inspekterar ett tält i ett område för flyktingar i Hannover i Tyskland 3.9.2015.
Bild: EPA/NIGEL TREBLIN
Polisen hittade skåpbil fylld med flyktingar nära Budapest.
Bildtext Ungersk polis hittar flyktingar som transporterats av människosmugglare i en skåpbil på motorvägen M5 i Szatymaz, 157 km sydost om Budapest i Ungern 3.9.2015.
Bild: EPA/Zoltan Gergely Kelemen HUNGARY OUT
Flyktingar i Libyen
Bildtext Några av de 104 flyktingar som räddades av den libyska kustbevakningen 3.9.2015 vid kusten i området Qara Polly. Flyktingarna väntar på en militärbas i Tripoli i Libyen. Uppskattningsvis en halv miljon flyktingar väntar i Libyen på att kunna ta sig till Europa på flykt undan våld och förföljelse i de egna hemländerna.
Bild: EPA/STR
Flyktingar på gränsen mellan Makedonien och Grekland
Bildtext Flyktingar som korsar gränsen nära staden Gevgelija i den forna jugoslaviska republiken Makedonien 3.9.2015. Gevgelija-Presevo-avsnittet är bara en del av av den resa som flyktingarna (de flesta från Syrien) gör längs med den så kallade Balkankorridoren. De färdas från Turkiet genom Grekland, Makedonien och Serbien till Ungern – porten till EU.
Bild: EPA/VALDRIN XHEMAJ
Turkisk soldat bär en barnkropp - en treårig kurdisk pojke från Syrien - som flutit i land på stranden Bodrum i Turkiet
Bildtext En turkisk soldat bär en barnkropp - en treårig kurdisk pojke från norra Syrien - som flutit i land på stranden i Bodrum i Turkiet. Pojken hittades efter en olycka i samband med att hans familj försökte fly till Europa. Tidningar i London publicerade bilden på första sidan 3.9.2015.
Bild: EPA/ANDY RAIN