Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Liljendaljägarna får fortsätta skjuta

Från 2015
Måltavla för skytte
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

Jaktvårdsföreningen i Liljendal har fått miljölov för sin skjutbana. Verksamheten på den 50 år gamla banan kan alltså fortsätta.

Sedan år 1965 har jägarna i Liljendal i Lovisa tränat skytte på utomhusskjutbanan i Helgas. Det blir en fortsättning på det, eftersom byggnads- och miljönämnden i Lovisa beviljade miljötillstånd för skjutbanan på torsdag kväll.

Även hälsoskyddet i Borgå och tekniska nämnden i Lappträsk har gett var sin tumme upp för att skjutbanan ska få miljölov.

Vissa restriktioner måste skyttarna ändå hålla sig till. Bullernivåerna får inte bli för höga, och i skogen runt omkring ska det finnas skyltar med varningar om att man är i närheten av en skjutbana, det här för att nämna några detaljer ur det regelverk jaktvårdsföreningen måste hålla sig till. Avfallshylsorna ska också samlas in, de får inte bli kvar på banan.

Skjutbanan finns ungefär tre kilometer öster om Sävträsk. Närmaste fritidshus finns på en kilometers avstånd från banan, närmaste bostadshus ligger två kilometer bort. Banan används för älgskytteträning och för skjutprov.