Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Nya vinstsugna lag i På resande not

Från 2015
Uppdaterad 12.09.2015 21:08.
På resande not
Bildtext Zarkus Poussa och Thomas Lundin.
Bild: Parad Media / Dan Gustafsson

Den musikaliska frågesporten På resande not är tillbaka med en ny säsong, nya vinstsugna lagmedlemmar och nya gästartister med koppling till Eurovision Song Contest.

Den populära musikaliska frågesporten På resande not fortsätter med 16 nya avsnitt där finländska kändisar tävlar i Europakunskap. Frågorna tar avstamp i i Eurovision Song Contest med gamla arkivklipp som leder lagen rätt, för att sedan landa i vilket ämne som helst.

- Det är alltid roligt att få vidareutveckla ett koncept, att få åtgärda eventuella skönhetsfel och sånt som kunde göras lite annorlunda eller bättre, säger programledaren Thomas Lundin. Dessutom har vi en helt ny studio i år och ett litet men proffsigt husband som leds av Zarkus Poussa.

Programmet är inte längre tillgängligt

Själva innehållet fortsätter i samma omtyckta stil som under första säsongen: två tvåmannalag drabbar samman varje lördag och tävlar om vem som vet mest om Europa. Under hösten samlar lagen poäng i en grundserie och de som fått mest poäng går vidare och slår efter hand ut varandra fram till jul.

- Det är så många program i dagens slit- och slängsamhälle som bara görs i en säsong och tv-tittandet minskar hela tiden. De flesta väljer att följa med serier och se filmer ensamma på olika smarta apparater, medan På resande not fortfarande samlar familj och vänner runt tv-rutan. Man tittar i grupp. Det känns roligt att få göra ett program som samlar människor runt lägerelden, säger Thomas Lundin.

Ny kapellmästare

På resande not samlar fortfarande familj och vänner runt tv-rutan. Man tittar i grupp. Det känns roligt att få göra ett program som samlar människor runt lägerelden

Thomas Lundin

Kapellmästare i år är multi-instrumentalisten Zarkus Poussa som har skrivit nya arrangemang på äldre och nyare Eurovisionslåtar för årets gästartister. Han ackompanjerar också artisterna på trummor och andra instrument tillsammans med en varierande uppsättning yrkesmusiker. I slutet av varje program ger Zarkus Poussa dessutom en helt ny dimension åt begreppet ”tipsa lagen om 12-poängsfrågan”.

- En av utmaningarna har varit att fundera vad som kommer att hända i Europa under hösten för att kunna skriva aktuella frågor. Kalla högervindar blåser i Europa, kriget rasar och Europa håller på att delas upp i ”vi och de”. Men Europa är ju vi, säger Thomas Lundin, som jobbar aktivt för en känsla av gemenskap i Europa.

På resande not (säsong 2)
Yle Fem lördagar kl. 21.00, säsongstart 5.9.2015 (repris söndagar)
16 avsnitt
1 år på Arenan

Vill du tävla hemma i tv-soffan eller mot lagen i sändning.

Artister:
Robin Stjernberg, Mikko Sipola, The Moniker, Sami Saari, Vuokko Hovatta, Annika Cleo, Dave Benton, Tommy Nilsson, Stig, Heléne Nyberg, Maria Kalaniemi, Kristin Amparo, Magnus Carlsson, Hanna Pakarinen, Therese Karlsson, Stina Liman, Katri-Helena

Musiker
Zarkus Poussa
Jere Haakana, Juho Kivivuori, Henri Mäntylä, Tapio Backlund, Jaakko Kääriäinen, Ville Riippa

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln