Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Köpcentret Tripla marknadsförs med tv-show

Från 2015
Tripla, med andra ord det nya Böle centrum.
Bild: YIT

Byggherrarna YIT förhandlar som bäst med investerare och köpmän för att få pengar till köpcentret Tripla i Mellersta Böle. Byggbolaget marknadsför köpcentret genom en stor, direktsänd sketchshow.

Planeringen av Tripla är långt gången, byggandet är på gång och det kommersiella konceptet för Tripla har precis blivit klart. Kring år 2020 ska området stå klart. Nu säger sig byggherren YIT förhandla med både investerare och köpmän.

Någon oro för svalt intresse från investerare och köpmän visar de i alla fall inte utåt. Men det finns konkurrens från bland annat köpcentret Redi som byggs vid Fiskehamnens metrostation och från de befintliga köpcentren centrala Helsingfors, Esbo och Vanda.

- Intresset har varit stort, vi oroar oss inte. Vi redan hyrt ut tusentals kvadratmeter. Vi tror och hoppas att det finns en vilja att göra något nytt i huvudstadsregionen och ta tjänsterna närmare centrum. Allt färre unga människor skaffar körkort och människor vill ha service närmare hemmet, säger Pirjo Aalto som är kommersiell utvecklingschef för Triplaprojektet på YIT.

YIT vill heller inte avslöja något om varken investerarna eller köpmännen i det här skedet.

Sponsorerar tv-program

Byggherrarna YIT har dessutom sponsrat en ny live-sketchshow med namnet Tripla som sänds i Nelonen i oktober. I underhållningsprogrammet som leds av stand up-komikern Niko Kivelä tävlar 12 skådespelare i tre grupper om vem som gör den bästa sketchen. Hur mycket YIT gett i sponsorpengar vill de inte avslöja, men klart är att det är deras största satsning på markadsföring under hela året. Enligt YIT var det Nelonen som tog kontakt och presenterade en serie med samma namn.

Bostäder norr och söder om Tripla

År 2040 förväntas Böle ha bostäder för 20 000 invånare och kontor för 50 000. Helsingfors stadstrafik bygger ut kollektivtrafiken i området och det sprängs redan ett hålrum under Tripla för en framtida metrostation.

Söder om Tripla ska ett tornhusområde växa upp, och vid norr om köpcentret planeras just nu Bangårdskvarteret med bostäder för 3 000, kontor för 1 000, daghem och skola. Statens fastighetsbolag Senatsfastigheter har sökt samarbetspartners för att planera och bygga bostäder och kontor vid Bangårdskvarteren. Senare planerar man fler bostadskvarter .

Anbudstiden för Bangårdskvarteret har gått ut, men enligt försäljningschefen Antti Ropponen på Senatsfastigheter har intresset varit stort. Mer vill han inte säga medan förhandlingarna pågår.