Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Remix-fest i helgen

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 15:05.
Bildtext Hemmafest i stort vardagsrum.
Bild: Yle / My Tengström

En remix förbryllar ofta med ett blandat intryck av "Den här låten älskar jag!" och "Men, vad ÄR det här?". Här kommer några förslag på nya remixar och var i förfestschemat de kunde passa.

Förfest på gång? De flesta förfester följer samma mönster. Fyra frivilliga mobil-dj:ar slåss om att få bestämma över musiken, och vardagsrumsmattan är fläckigare än en bergsklättrares kalsonger redan efter en timme. Varför inte slänga in några färska remix-spår för att liva upp stämningen!

19:30 - Falska paret syns inte till

Han som alltid kommer för tidigt har varit på plats i två timmar redan och dreglat lantchips och hemlagad dipsås (som tog en timme att få till). De långsammaste kommer precis att hinna innanför dörren innan polisen knackar på, och paret som tackar ja till allt men "fick förhinder i sista minuten" dyker förstås aldrig upp. Men festen är igång.

Du behöver: Kygo, men utan tropical house-feelingen.

Varför? Kygo är enormt het just nu, men hans tropical house delar folk lite väl mycket för en lyckad förfest. The Golden Pony gör som de brukar och saltar och pepprar precis lagom för att de flesta ska börja gunga lite med huvudet.

Sen då? Sen kan du gott lämna över musikmakten till första bästa frivilliga dj igen. Lika bra att låta alla känna sig delaktiga och nöjda så här tidigt.

Kygo - Nothing Left (The Golden Pony Remix)

21:15 - "Vart-bråket" drar igång

Typen som alltid påstår sig köra varannan vatten men alltid bevisar lögnen med att somna under köksbordet innan kvällsnyheterna är slut har... ja, gjort just det. Känns tryggt. Diskussionen om vart alla borde gå i kväll är redan livlig, på gränsen till hotfull. Ändå inser alla att ni är på väg till samma ställe som vanligt, där ni sedan tappar bort varandra. Sista mikropop-påsen sprider en lukt av eldsvåda i köket. Det var ju tre minuter det skulle vara, inte tretton.

Du behöver: Ella Eyre.

Varför? Bra med en röst som de flesta känner igen, det här är stunden när känsligheten för vilken musik som spelas snart kommer att dala. Den här nya versionen av Good times är sjukligt catchy, den som klagar på den har fel, helt enkelt.

Sen då? Någon timme kvar, sen är det dags att börja planera för evakueringen. Lika bra att ha kvar ett hem i morgon också, hur kul den här festen än känns just nu.

Ella Eyre - Good times (Kat Krazy remix)

23:42 - Vad händer på toaletten?

Grannarna bankar redan i väggen så hårt knytnävarna orkar. Fyra av festdeltagarna dansar i hörnsoffan. Toalettdörren har varit låst i tjugofem minuter. Det sista doftljuset dog för en halvtimme sedan, så nu luktar det en mix av armhålssvett och för söt parfym i stället.

Du behöver: Diplo.

Varför? Diplo betyder fest på de flesta språk. Det verkar inte spela någon roll vilken sorts fest det är, bara det är party.

Sen då? Det här är "lähtöbiisin", sen är det bara att fösa alla mot dörren, hålla katten i svansen så den inte rymmer i kaoset, och hoppas att alla har lite pengar till taxin. Annars är det du som betalar, som vanligt.

Diplo & Sleepy Tom - Be Right There (Lost Kings Remix)

Mer remixar och förfestmusik hör du i Nattklubben på Radio X3M, lördagar klockan 22.