Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Segern gav mersmak – ”vi vill snygga till siffrorna”

Från 2015
Uppdaterad 07.09.2015 06:10.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Sparv: Dags att snygga till siffrorna - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Stärkta av segern över Grekland går fotbollslandslaget nu in i matchen mot Färöarna på måndag med bättre självförtroende. Nu vill man ta så många poäng som möjligt i de återstående kvalmatcherna.

Finland och Färöarna möttes i den första gruppspelsmatchen i kvalet och tankegångarna inför den matchen var något helt annat än vad de är inför måndagens match på Olympiastadion.

Då var matchen ett första steg mot EM i Frankrike medan man nu inför returmötet går in för att rädda det som går att räddas av kvalet.

– Nu försöker vi ta så många poäng som möjligt. Vi börjar mot Färöarna och vi vill snygga till siffrorna lite, säger Finlands lagkapten Tim Sparv till Yle Sporten.

Efter många tunga kvalmatcher vände skutan lite för Finland i och med fredagens seger över Grekland. En match där Finland hade svårt att komma till målchanser men där man istället försvarade kompakt.

– Resultatet är vi nöjda med men spelmässigt kan vi bli bättre. Speciellt anfallsmässigt hade vi perioder där vi blev för ängsliga och tappade bollen för lätt, säger Sparv.

Bättre självförtroende

Matchen mot Grekland var också den första i kvalet som Finland höll nollan i.

– Det var viktigt för självförtroendet. De hade många skott men det var inte många som gick på mål. Sedan hade Hradecky i målet som vi litar på och som räddade de få farliga chanser som Grekland hade, säger backen Jere Uronen.

Efter sju spelade matcher ligger Färöarna femma i kvalgruppen, en poäng efter Finland. Laget har vunnit två matcher i kvalet och båda var mot Grekland.

– Vi vet att de kan spela fotboll men vi måste vara aggressiva och försvara bra. Låter vi Färöarna hålla mycket i bollen så får de matchen dit de vill och då kan de spela riktigt bra, säger Uronen.

Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Uronen vill inte bli bekväm – kräver skärpa - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)