Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Tre kandidater kvar i Kimitoön

Från 2015
Uppdaterad 17.09.2015 13:30.
Utsikt från Lövö bro.
Bildtext Utsikt från Lövö bro på Kimitoöns södra spets.
Bild: Yle/Monica Forssell

Så småningom avgörs vem som tar över posten som ny kommundirektör i Kimitoön. Ingen av de tre som har kommit längst i intervjuprocessen är bosatt i Kimitoön men alla har ett stort intresse för att utveckla kommunen.

De har prövats i lämplighetsbedömningar och rekryteringsgruppen som väljer bland personerna räknar med att ha ett namn att presentera i slutet av månaden.

Kandidaterna har fina meriter

Mika Mannervesi är anställd som utvecklingschef vid Salo stad sedan 2009. Han ser den erfarenheten som en tung merit. Han säger sig ha erfarenhet av det mesta inom förvaltningen i en stad som Salo.

Programmet är inte längre tillgängligt
Radio Vega Åboland: Mika Mannervesi om att jobba på svenska (26 sek) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Ingenting utesluter att också andra personer än någon ur den nu aktuella trion föreslås för uppgiften då beslutet ska fattas under det avgörande fullmäktigemötet. Oavsett är det möjligt att en kvinna tar över.

Anneli Pahta är förbundschef och jurist för Finlands social- och hälsa rf som är en takorganisation för föreningar inom vårdsektorn.

Programmet är inte längre tillgängligt
Radio Vega Åboland: Anneli Pahta om sin relation till svenska språket (25 sek) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Varken Mika Mannervesi eller Anneli Pahta har tidigare kopplingar till något parti.

Det har däremot Päivi Vauhkonen som varit fullmäktigeledamot för Samlingspartiet i Lundo. Hon är för närvarande ekonomi- och förvaltningsdirektör i Sodankylä.

Programmet är inte längre tillgängligt
Radio Vega Åboland: Päivi Vauhkonen - svenskan ska bli flytande 15 sek - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)
Landsväg genom landsbygden.
Bild: Yle/Lotta Sundström

Lyssna på intervjuerna med Mika Mannervesi, Anneli Pahta och Päivi Vauhkonen i sin helhet här:

Programmet är inte längre tillgängligt
Radio Vega Åboland: Kommundirektörskandidat Kimitoön - Mika Mannervesi - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)
Programmet är inte längre tillgängligt
Radio Vega Åboland: Kommundirektörskandidat Kimitoön - Anneli Pahta - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)
Programmet är inte längre tillgängligt
Radio Vega Åboland: Kommundirektörskandidat Kimitoön - Päivi Vauhkonen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)