Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Stenman nytt namn i spekulationer om direktör i Jakobstad

Från 2015
Stadshuset i Jakobstad
Bildtext Arkivbild: Stadshuset i Jakobstad

En konsult skall vaska fram en ny stadsdirektör i Jakobstad. Namn som nämnts i stadsdirektörsspekulationerna är Niklas Talling, Mats Brandt och Kristina Stenman. Talling är inte intresserad, Brandt vill inte kommentera och Stenman söker inte aktivt nya jobb.

Föret är trögt i Jakobstad när det gäller stadsdirektörsvalet. Stadsstyrelsen har inte ännu kunnat slå fast vilken konsult som skall börja leta efter en ny stadsdirektör. En offertrunda har gjorts, men beslutet är inte ännu fattat.

Talling tackar nej

Stadsstyrelsemedlemmarna har uppmanats att försöka komma med egna förslag till lämpliga kandidater, men resultat har varit magert . Ett namn som nämnts i spekulationerna är Niklas Talling, stadens förre stadssekreterare. Han har veterligen tackat nej.

Kommundirektören i Malax, Mats Brandt är ett annat namn som förekommit spekulationerna . Mats Brandt säger vänligt men bestämt nej till att kommentera frågan.

Kristina Stenman med i spekulationerna

Ett nytt namn som nämnts är Kristina Stenman. Hon var biträdande stadsdirektör i Vasa 2007-2010.

Hon är jurist till utbildningen och arbetar för tillfället på Arbets-och näringsministeriet som chef för den enhet som sysslar med migrationsfrågor. Hon har rötter i Pedersöre, hennes far är född i Pedersöre.

- Jag har ett jätteintressant jobb för tillfället på Arbets-och näringsministeriet och sysslar med integration av invandrare. Jag har inte aktivt sökt några andra jobb, säger Kristina Stenman.

Har du blivit kontaktad av medlemmar i stadsstyrelsen i Jakobstad?

-Njaee, inga stadsstyrelsemedlemmar har varit i kontakt med mig, men jag vet att tjänsten är öppen.

- I det här skedet tar jag inte ställning hit eller dit, säger Stenman.