Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Michael valde musiken framför barnen

Från 2015
Uppdaterad 08.09.2015 11:07.
Michael Monroe
Bildtext Michael lever inget stereotypt rock n´roll liv med enbart vilt festande och sena nätter.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm

Han har välvårdat blont hår, ett bländande vitt leende och under ett perfekt lager av foundation finns ett ansikte som skvallrar om en rockare som insett att han inte är odödlig. Michael Monroe är mannen som äter sin broccoli.

Han utstrålar kvalité, fåfänga och ett barns nyfikenhet då han likt en virvelvind intar Stiftelsens radiostudio med sin sprudlande energi. Michael är ute med en ny singel Old King´s Road från det kommande albumet Blackout States. I och med den nya skivan kommer han också åka på Europaturné i höst.

Hjärtat brister då han måste åka ifrån sina katter

Michaels fru följer ofta med på längre turnéer. De andra familjemedlemmarna, hans två katter, får stanna hemma. Några barn har han inte. Barn passar inte in i den livsstil han valt förklarar Michael.

- Jag älskar barn, men det skulle inte vara ansvarsfullt att ha barn med tanke på hur jag valt att leva. När man får barn så har man ansvar över deras välmående de följande 20 åren, ja eller hela livet egentligen. Men speciellt de fem första åren är viktiga, det skulle jag inte klara av med min livsstil, säger Michael.

Han berättar att han har svårt att skilja sig ifrån sina katter då han är ute på turné.

- Mitt hjärta blöder redan då jag måste lämna katterna hemma. Svärmor sköter om dem så de är i goda händer i alla fall.

Michael berättar att han ändå har många barn i sitt liv. Båda hans bröder och också de andra bandmedlemmarna har barn och han säger att han är väldigt barnkär.

Respekterar publiken med att vara i god form

Michael lever inget stereotypt rock n´roll liv med enbart vilt festande och sena nätter. Han håller sig i form för att kunna ge allt på scenen.

- Ingen vill se på någon som flåsar knallröd i ansiktet och med kalaskulan hängades över byxorna. Jag vill se bra ut och vara i god form, så visar jag respekt för dem som kommer och ser mig.

Michael ser också ut att vara vid riktigt god vigör och vi passar på att fråga vilka hans bästa hälsoråd är. Han följer inga trender med stenålderskost eller nya träningsformer. Motion, nyttig mat och sunt förnuft är hans recept för en god hälsa.

Michaels goda råd:

  1. Drick inte alkohol
  2. Rök inte
  3. Hitta en motionsform du gillar (själv tycker han om att simma).
  4. Ät nyttigt och undvik kött.

Mer om ämnet på Yle Arenan