Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Sillanpää lägger handskarna på hyllan

Från 2015
Uppdaterad 09.09.2015 05:37.
VPS målvakt Henri Sillanpää rensar undan en hörna.
Bild: Yle/Patrik Skön

VPS målvakt Henri Sillanpää avslutar sin karriär efter den här säsongen. Beslutet har mognat hos honom under en lång tid och efter diskussioner med familjen och laget bestämde han sig. Nu hoppas han på att få fortsätta inom VPS och träna juniorer.

Henri Sillanpää, målvakt i VPS.
Bildtext Henri Sillanpää slutar.
Bild: YLE

- Det är svårt att säga exakt vilken som är den största orsaken till att jag slutar. Jag har varit med jätte länge, säger Sillanpää.

- Vi har haft långa diskussioner och hans beslut är inte överraskande, säger VPS tränare Petri Vuorinen.

VPS har nio matcher kvar den här säsongen och nu gäller det, enligt Sillanpää, för hela laget att fokusera på spelet. På torsdag möter VPS Ilves hemma. Sillanpää förutspår en tuff match.

Petri Vuorinen assisterar Huttunen i VPS.
Bildtext Petri Vuorinen
Bild: Yle/Antti Koivukangas

- Vi kommer att göra allt för att vinna, säger Sillanpää.

Sillanpää beskriver stämningen i laget som bra. Han försöker uppmana speciellt de yngre spelarna att fokusera på de egna matcherna och inte fundera så mycket på hur de andra lagen i ligan spelar.

Sist i tabellen

VPS ligger sist i tabellen, fem poäng efter FF Jaro. Nu gäller det enligt Vuorinen att få spelet att fungera.

- Vi måste bli beslutsammare och våga ta initiativ när vi kommer i närheten av motståndarnas mål, säger Vuorinen.

Sex av VPS spelare spelar i U21-landslaget och de kommer att vara tillbaka i laget till torsdagens match när VPS möter Ilves på hemmaplan.

Nya spelare

VPS har gjort en hel del nyförvärv den senaste tiden. På onsdag kväll kommer två spelare från Jamaica till Vasa. De kommer troligen inte att hinna med till torsdagens match.

- Vi har många matcher tätt inpå varandra och vi behöver spelare. De är duktiga spelare och de kommer att spela i matchen mot FC Inter på måndag, säger Vuorinen.

Nyförvärven har, enligt Vuorinen, gjort att konkurrensen om speltid har hårdnat inom laget och tempot på träningarna har blivit bättre.

- Alla är motiverade inför slutet av säsongen och vi har vår målsättning klar, säger Vuorinen.

Programmet är inte längre tillgängligt
Henri Sillanpää spelar sin sista säsong som målvakt i VPS - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)