Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Byggnadskontoret skapade kommentarstorm på Facebook

Från 2015
Cykelväg i Helsingfors
Bildtext Många av cyklisternas förslag handlar om gatumärkning och skyltning som borde göras tydligare, samt om vägkantstenar som borde tas bort.

“Har ni goda förslag för att förbättra cykelvägarna i Helsingfors?” Det frågade Byggnadskontoret på Facebook och fick över hundra svar på ett dygn.

Det var i Facebookgruppen “Pyörätiefail Helsinki” (på svenska ungefär "Cykelvägsmisslyckanden i Helsingfors") som byggnadsingenjör Kaisa Komulainen bad medlemmarna om hjälp på måndag eftermiddag. Byggnadskontoret har nämligen pengar för att göra en del lättare reparationer.

Nu söker vi inte stora förändringsförslag utan just de där små som inte kräver mycket planering utan kan genomföras fort.

- Byggnadskontoret har möjlighet att göra en del förbättringar ännu i år, så jag ville testa hur Facebook kan användas för att samla idéer för det, skriver hon i gruppen.

Byggnadskontoret efterlyser alltså förslag på lättare reparationer som kunde genomföras ännu i år: något ställe som behöver ny gatubeläggning eller nya cykelställningar.

- Nu söker vi inte stora förändringsförslag utan just de där små som inte kräver mycket planering utan kan genomföras fort.

Komulainens fråga fick hundra svar på ett dygn och förslagen fortsätter att komma in. De flesta förslagen handlar om dålig skyltning eller märkning på vägarna, samt om kantstenar som behöver tas bort.