Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kritiserade Hamrén: ”Jag har haft bättre dagar i mitt liv”

Från 2015
Uppdaterad 09.09.2015 12:41.
Erik Hamrén kritiseras hårt i Sverige.
Bildtext Erik Hamrén kritiseras hårt i Sverige.
Bild: EPA

Det svenska fotbollslandslagets förbundskapten Erik Hamrén tänker inte avgå efter Sveriges största förlust på hemmaplan sedan VM 1958. Han lyfter fram tre svenska förluster som kändes värre än tisdagens 1-4 hemma mot Österrike.

- Det finns faktiskt en chans för oss. Vår målsättning är att ta oss till EM. Den möjligheten finns kvar. Det finns faktiskt möjligheter att vi går vidare, poängterade Erik Hamrén på en presskonferens på onsdagen.

Sverige ligger på tredje plats i EM-kvalgrupp G. Två matcher återstår och för att ta sig till playoff behöver Sverige hålla Montenegro bakom sig. Montenegro ligger endast en poäng efter Sverige. Får att gå direkt till EM behöver Sverige gå om Ryssland som har två poäng mer än svenskarna.

Erik Hamrén har kritiserats hårt i media efter 1-4 hemmaförlusten mot gruppettan Österrike. Tre dagar tidigare förlorade Sverige borta mot Ryssland med 0-1.

Sverige förlorade med 1-4 hemma mot Österrike.
Bildtext Sverige förlorade med 1-4 hemma mot Österrike.
Bild: EPA

- Det har varit en lång natt. Givetvis känner jag mig lika besviken idag som igår. Det här hade vi inte hoppats på efter två matcher. Förlusten igår på hemmaplan gör mest ont och är värst. Jag har haft bättre dagar i mitt liv om vi säger så, medger Hamrén.

Hamréns mörkaste stunder som förbundspkapten

Den svenska förbundkaptenen lyfter fram tre förluster som kändes värre än chocken mot Österrike.

- Jag har tre förluster som är värre än den här. När vi fick stryk mot Ukraina i EM-slutspelet i första matchen och andra matchen i slutspelet när vi förlorade mot England och chanserna att gå vidare var borta, säger Hamrén.

  • EM-2012: Ukraina – Sverige 2-1
  • EM-2012: Sverige – England 2-3
  • Playoff i VM-kvalet 2014: Portugal – Sverige 4-2 (1-0 och 3-2)

- Den värsta var när vi förlorade mot Portugal i playoff. Då dog och försvann drömmen om att gå till VM. Det var den tyngsta förlusten.

Sveriges återstående EM-kvalmatcher i oktober går borta mot Lichtenstein och hemma mot Moldavien.