Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Bristen på ledarskap är uppenbar i Sibbo

Från 2015
Uppdaterad 19.04.2017 10:37.
Sibbo kommunvapen
Bild: Yle/Sune Bergström

Anställda vid Sibbo kommuns tekniska sektor har sjukskrivit sig på grund av dåligt arbetsklimat. Mycket handlar om brist på ledarskap.

Det har under flera år förekommit problem inom den tekniska sektorn i Sibbo: privata fejder, mobbning och problem med personkemin.

En anställd berättar för Yle Östnyland om att mycket bottnar i en brist på ledarskap.

- Det har varit en allmän yrsel som uppstår vid sådana här situationer och så småningom har det blivit bara värre och värre, säger den anställda.

Enligt den här personen ska arbetstagare klara sig själva. Det finns ingen som leder arbetet och som bär ansvar.

Om det finns någon i en arbetsgemenskap som vill hävda sig och trycka ner andra så har det inte funnits någon arbetsledare som har satt stopp för det.

Förtroendevalda vet inte allt

Rainer Boman (SFP) som är ordförande för tekniska utskottet anser att det inte är bra då personal har bett om tjänstledighet på grund av att situationen är så inflammerad på arbetsplatsen.

Han tycker personligen att läget har blivit mindre kaotiskt sedan Ilari Myllyvirta blev teknisk direktör för ett par år sedan, men tillägger att han inte har full insyn i vad som sker inom den tekniska sektorn. Boman är en förtroendevald som inte är på plats under arbetsdagen. Boman har kontakt endast med ett fåtal chefer inom sektorn.

Sibbos tekniska direktör Ilari Myllyvirta sitter mycket på möten. På grund av den strama mötestidtabellen har Yle Östnyland inte lyckats nå honom själv för en kommentar.

Utskottsordförande Rainer Boman har svårt att kommentera hur det går ihop att vara en bra chef för sin sektor om man hela tiden är oanträffbar på grund av möten.

- Han måste gå på dem, konstaterar Boman.

Allting är sig likt

Den anonyma arbetstagare som Yle Östnyland har talat med vittnar om att inga förändringar har synts till på verkstadsgolvet. Bristen på ledarskap är fortfarande ett problem för de anställda.

- Man borde ju få stöd uppifrån, men man har sitt jobb och ska helst sköta det utan att göra något väsen av sig.

Det är också problem med informationsgången. Anställda får oftast reda på vad som planeras inom den egna sektorn genom att läsa om det i media.

- Det är inte så lätt för tillfället att vara anställd här då man inte vet någonting om hur det är på riktigt.