Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Berättelse 34: "Är gräset grönare på andra sidan?"

Från 2015
Uppdaterad 19.02.2016 11:58.
Kvinna i fönstret.
Bild: Marcus Rosenlund

Gifta i 16 år. Tre barn, mycket jobb, mycket häng vid datorn, mycket eget liv - för mycket av allting och för lite tid för varandra.

I början var vi väldigt kära i några år, men minns knappt de tiderna längre. Vad gjorde vi innan vi fick barn?

Skulle säga att under de här åren har vi tappat varandra. Båda lever sina egna liv vid sidan av varandra och sakta men säkert har vi utvecklat olika intresseområden.

Vi grälar inte mycket, vi ger varandra frihet, vi har ett någorlunda regelbundet sexliv. Men passionen är borta. Till och med vardagsömheten har försvunnit.

Har under de senaste åren sett ett par bekantas familjer krascha och barnen har lidit enormt. Vill själv verkligen inte hamna där. Men medger att jag ibland funderar om jag skulle vara lyckligare med någon annan.

Å andra sidan har jag en bra man och vårt liv är ändå ganska bra. Det jag kanske saknar mest är vardagsglädjen och humorn. Känns som om det inte finns tid för spontanitet och därmed roligheter.

Ska man nöja sig med det här eller kan man ännu som 40+ hitta en kärlek som verkligen tänder till? Har man rätt att skiljas bara för att det kanske kunde finnas nån bättre? Eller är det bara vi själva som förstört det fina vi hade?

kvinna 40+

Berätta din egen historia här.

#inödochlust?