Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Lågavlönade kvinnor drabbas mest av sparåtgärder

Från 2015
Uppdaterad 11.09.2015 10:49.
Bildtext Arkivbild.

Skattehöjningar är att föredra ur jämställdhetssynvinkel framom regeringens förslag till arbetsmarknadspaket. Det säger förra ordföranden för Svenska Kvinnoförbundet, Carola Sundqvist (SFP) i Jakobstad.

SFP stöder regeringens planerade ekonomiskt-politiska åtgärder och för en gångs skull är regeringen ute i rätt ärende, säger SFP:s ordförande Carl Haglund i ett uttalande tidigare i veckan.

- Jag förstår att han applåderar eftersom vi behöver spara i det här landet men vi har olika åsikter om hur vi bör göra de här inbesparingarna, säger Carola Sundqvist.

Carola Sundqvist, fullmäktigeordförande i Jakobstad
Bildtext Carola Sundqvist, SFP.

- Jag tror inte att det här är det som absolut skulle leda till de inbesparingar som man skulle behöva i dag.

Skattehöjningar är en del av lösningen för Sundqvist

Skattehöjningar har varit ett rött skynke både för regeringen och för SFP i opposition men Carola Sundqvist är av annan åsikt.

- Jag tycker faktiskt det, det är bättre att betala en procent till i skatt än att inbesparingarna bara drabbar en grupp, de som jobbar helger och de som har övertidsersättningar.

Carola Sundqvist inser att det borde till sparåtgärder men alla borde vara delaktiga.

- Nu är det handeln och vården som drabbas när helgersättningarna minskar. Jag jobbar själv inte söndagar så jag drabbas inte, det tycker jag är väldigt orättvist.