Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

I väntan på mer från gräddhyllan

Från 2015
Uppdaterad 14.09.2015 14:59.

Den femte säsongen av Solsidan har premiär på Yle Fem söndagen 18 oktober. I väntan på det sänds den fjärde säsongen i repris. Sveriges bästa granngäng är tillbaka och tampas de som vanligt med både livets små och stora frågor, som om ett schemalagt sexliv verkligen är okej eller hur man ska hantera att ens mamma plötsligt går bort.

Alex (Felix Herngren) och Anna (Mia Skäringer), Fredde (Johan Rheborg) och Mickan (Josephine Bornebusch) och självklart också Ove (Henrik Dorsin) är redo att åter ta emot på Saltsjöbadens gräddhylla, Solsidan.

När den fjärde säsongen av Solsidan börjar är Alex och Anna nyblivna tvåbarnsföräldrar och Mickan och Fredde väntar sitt tredje barn. Alex har precis förlorat sin älskade mamma Margareta. Han har svårt att hantera sorgen och Fredde, som är hans närmaste vän, är inget större stöd. Män har svårt att prata känslor med varandra.

Det är också en massa beslut som måste fattas kring begravningen som är svåra att ta. Annas föräldrar Eva och Rune och bror Palle rycker ut för att hjälpa till men det blir bara rörigare. Tänk om Margareta ändå skrivit ner hur hon vill ha sin begravning. När Alex med hjälp av Fredde ska uppfylla hennes sista önskemål lyckas Fredde ställa till det på ett sätt som får allvarliga konsekvenser för honom längre fram.

Solsidan (7) (Säsong 4 / Sverige)
Säsongstart i Yle Fem lördag 12.9.2015 kl. 20.00 (Sänds med två avsnitt varje lördag)
10 avsnitt
30 dagar på Arenan

Repris från 2013

Mer om ämnet på Yle Arenan